• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hafızlık öğlencileri yaz boyunca eğitime devam etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beşinci sınıfta başladıkları hafızlık eğitimlerini, yedinci sınıfa geldiklerinde tamamlamış olan öğrenciler, yaz boyunca hafızlıklarını en güzel şekilde tamamlamak için gayret gösterdiler.

İl Müftülüğü'ne bağlı hafızlık eğitimi alan öğrenciler hakkında değerlendirmede bulunan kurs sorumlusu Ömer Ünsal, diğer öğrenciler yaz boyunca tatil yaparken, hafızlık öğrencilerinin ezber yaptıklarına değindi.

"İki yüz öğrencimiz var"

Ömer Ünsal

Ünsal öğrencilerin iyi bir eğitimden geçtiklerine değinerek, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza mensup İl Müftülüğümüze bağlı hocalarımız tarafından okulumuzda hafızlık eğitimi verilmektedir. Okulumuzda hafızlık eğitimi veren on sekiz sınıfımız var. On sekiz sınıfta yeni gelen öğrencilerimizle beraber hafızlığa başlamış ve Eylül ayında sınava girecek olan öğrencilerimiz de var. Bizim yaklaşık iki aylık hafızlık eğitim sınıflarımızda iki yüz öğrencimiz oluyor. Yaz döneminde diğer çocuklarımız dışarda tatil yaparken bu çocuklarımız hocalarımızın gözetiminde Kur'an-ı Kerim eğimi aldılar. Hafızlık hazırlık eğitimini tamamlamış oldular. Bugün de onun komisyonunu yapmış oluyoruz. Nasip olursa iki yüz öğrencimiz içerisinde hafızlık işini yapabilme becerisine sahip öğrencilerimizi hafızlığa başlatmış olacağız. Kız öğrencilerimiz için iki erkek öğrencilerimiz için bir kursumuz bulunmaktadır. Yetişkin öğrencilerimiz var. Çocuklarımızı beşinci sınıfta alıp yedinci sınıfın ocak ayında hafızlıklarını bitirmiş oluyorlar" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir