• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
ABD'de Idalia Fırtınası nedeniyle şiddetli yağmur ve sel uyarısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Idalia'nın, Florida kıyılarını Kategori 3 şiddetinde vuracağını ve fırtına dalgasına sebep olacağını belirtti.

Florida'da Ulusal Muhafızlar’ın beklemede olduğu ve eyaletin 22 bölgesinden tahliyelerin sürdüğü aktarılırken, Tampa Uluslararası Havalimanı'nın bu sabah itibarıyla uçuşları askıya aldığı kaydedildi.

Şiddetli rüzgarların okyanus sularını kıyıya doğru itmesiyle meydana gelebilecek "fırtına dalgasının", kuzey Florida'nın bazı kesimlerinde su seviyesinin 3,6 metreye kadar yükselmesine neden olabileceği ifade edildi.

İç Güvenlik Bakanlığı Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) yöneticisi Deanne Criswell, FEMA arama kurtarma ekiplerinin hazır durumda beklediğini bildirdi.

Idalia'nın karaya çıkmadan önce, birkaç hortuma sebebiyet verebileceği, şiddetli yağmurun, Florida'nın batı kıyısı ve güney Georgia'nın bazı kısımlarında bugün ve yarın ani su baskınlarına neden olabileceği belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşan Idalia Fırtınası'nın muhtemel etkileri dolayısıyla Florida için olağanüstü hal ilan edilmesi kararını onaylamıştı. (İLKHA)

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir