• DOLAR 32.285
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2411.367
  • ...
Bingöl Belediyesi yolları kendi ürettiği asfaltla yeniliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediye, bu yıl 134 bin metrekare yol ağını kendi ürettiği asfalt ile yeniliyor.

Bingöl Belediyesi tarafından yaklaşık 40 Milyon TL yatırım tutarıyla 21 bin 650 metrekare alan üzerine inşa edilen asfalt plenti tamamlandı.

Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip plentte üretilen asfalt ile kent geleninde BSK asfalt çalışmalarına start verildi.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Yeşilyurt Mahallesinde sürdürülen asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Arıkan, kentin tüm mahallelerinde ana arterler başta olmak üzere BSK asfalt çalışması yapılacağını söyledi.

Bu yıl 134 bin metrekarelik yol ağının yenileneceğini ifade eden Başkan Arıkan, “Geçtiğimiz günlerde şehrimizin iki yakasını birleştiren Abdullah Bazencir Köprüsünde sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Bugün de Yeşilyurt Mahallemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma kapsamında önceliğimiz ana arterler olacak. Kent trafiğinin yoğun olduğu noktalarda tahrip olmuş yollarımızı ile kilitli parke taşı bulunan yollarımızı BSK asfalt ile kaplayacağız. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz ihale kapsamında 50 Milyon TL yatırım gerçekleştireceğiz İnşallah” dedi.

“Satın alan belediyeden üreten belediyeye”

Şehir içi yol ağlarındaki asfaltlama çalışmalarını daha az maliyetle çözmek, kaliteli ve hızlı hizmet üretmek hedefiyle asfalt plenti yatırımını hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Arıkan, “Bingöl Belediyesi olarak artık satın alan belediyeden üreten belediyeye geçiyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla üreteceğimiz BSK asfalt ile şehrimizin dört bir yanındaki yollarımızı daha kullanışlı daha güvenli hale getireceğiz inşallah.”

“5 milyon TL tasarruf edildi”

Asfalt plenti yatırımıyla bu yıl yaklaşık 5 Milyon TL tasarruf sağlandığını vurgulayan Arıkan, “Sadece bu yıl 13 kilometrelik yol ağının yenilenmesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz ihalede 32 bin ton asfalt kullanılacak. Kendi üretimimizi yaptığımız için yaklaşık 5 milyon TL tasarruf sağlamış olduk. Buradan kazandığımız tasarruf ile şehrimizin farklı noktalarında hizmetler yürüteceğiz İnşallah. Asfalt plenti yatırımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim hayırlı hizmetler etmeyi nasip etsin.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir