• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
IHO-EBRAR, Kuzey Makedonya'da onlarca çocuğu sünnet ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Önceki gün Avrupa Yetim Eli tarafından yapılan sünnet organizasyonunun ardından bu kez IHO-EBRAR bir organizasyon düzenleyerek Demirkapı iline bağlı Koreşnik Köyü ile Vinica şehir merkezinde gönüllü doktorların desteğiyle çok sayıda çocuğun sünnet olmasına vesile oldu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlarda, daha önceden isimleri belirlenen çocuklar tek tek çağrılarak sünnet ettirildi.

"3 yıldır çok sayıda sünnet yaptık"

Yapılan sünnet organizasyonu ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan gönüllü doktorlardan Mehmet Ekinci, "Makedonya'da sağlık sisteminde sünnet yapılamadığı için burada Müslüman çocukların sünnet olması için 3 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz çalışma kapsamında buradaki çocukları sünnet ediyoruz. Avrupa'da faaliyet gösteren İHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli sponsorluğunda, hayırseverlerin bağışlarıyla sünnet etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. 3 yıldır çok sayıda sünnet yaptık. Bu yıl da 2 gün içerisinde yaklaşık 200 sünnet yaptık. Allah hayırseverlerden razı olsun. Özellikle IHO-EBRAR ve Avrupa Yetim Eli'ne bu faaliyette bize destek verdiği için çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun." dedi. (İLKHA)

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir