• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Mazlum-Der: "Dilekçe hakkı engellenemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa yazılı basın açıklaması yaparak, önceki gün STK temsilcilerinin bulunduğu bir heyetin, "anadilde eğitim hakkı" talebi içeren dilekçelerle Batman Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiklerini ama ilgili kurumda dilekçeleri işleme koyacak hiçbir muhatap bulamadıklarını öne sürdü.

 

Milli Eğitim Müdürlüğünde mevcut bulunan bir Milli Eğitim Şube Müdürünün de başvurucuların varlığını görünce kapısını kilitlediğini ileri süren Argünağa, Belediye Başkan vekilinin ısrarlarına rağmen kapısını açmadığını, ancak Valilik Makamının duyarlılığı ve talimatlarıyla dilekçelerin teslim edildiğini belirtti.

 

Dilekçe hakkının anayasal bir hak olduğunu hatırlatan Argünağa, "Her kurum, içeriği ne olursa olsun verilen dilekçeleri kabul etmek zorundadır. Yine idare hukuku prensiplerine göre verilen dilekçe teslim edildiği kurumu ilgilendiriyorsa işleme konmalıdır. Verilen dilekçe o kurumu ilgilendirmiyorsa dahi yine o kurum dilekçeyi kabul etmek ve ilgili kuruma havale etmek zorundadır. Kurumun dilekçe hakkına engel olması ve bundan imtina etmesi hak gaspıdır ve kabul edilemez" dedi.

 

Mazlum-Der Batman Şubesi olarak, yaşanan olayı kınadıklarını ve kurum yöneticilerinin evrensel insan hakları ile yasalara göre hareket etmeleri gerektiğine inandıklarını kaydetti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir