• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
Manisa direniş nöbetine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Mısır`daki darbe kınamak amacıyla Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) öncülüğünde organize edilen 3 günlük `Mısır İçin Direniş Nöbeti`nde Mursi`ye destek, darbeci Sisi`ye lanet yağdı.
 
İlk gün yaklaşık bin kişinin katıldığı eylem, Kur`an-ı Kerim ve konuşmalarla açıldı. Vatandaşlar ellerinde Mursi posterleri taşırken, Rabia işaretli tişörtleri giyerek, darbeyi yapan cuntacı Sisi`ye lanet yağdırdı.
 
Manolya Meydanı`nda saat 21.00`dan 24.00`a kadar süren eylem, "Manolya Meydanı Adeviye Meydanı olacak" sloganıyla yapıldı. Geceye ezgileri ile renk katan Grup Şühedaya alandaki Manisalılar da eşlik etti.
 
Raiba işaretli tişörtler
Vatandaşlar ellerinde, "Manisa`dan İhvan`a direnişine bin selam, Yaşasın küresel İntifada, Defol Sisi seninleyiz Mursi, Her yer Rabia her yer direniş" gibi dövizler taşıdılar. Bir yandan Rabia işaretli tişörtleri giyen vatandaşlar, bir yandan da Mursi posterleriyle slogan attılar. İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İGM üyeleri İbrahim Onaylı, Dursun Ali Yıldız da mitinge destek verdi.
 
Zalimler için beddua
MASİDAP Dönem Sözcüsü Mehmet Emin Sofuoğlu, "İnsanlık İçin Diriliş` adını verdiğimiz mitingimizin esasen adı `Mazlumlar için Direniş, İnsanlık İçin Diriliş`tir. Çünkü Suriye`de, Mısır`da ve başka yerlerde insanların öldürülmesi topyekun insanlığın öldürülmesidir. Bu miting insanlığın ortak mitingidir. Vicdanların kanatıldığı bu günlerde, vicdanların ortak sesini çıkarma mitingi yapacağız. Burada insan olarak görevimiz var. Dini, inancı, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun insan olarak içimiz sızlıyor. Müslüman olarak artı bir görevimiz var. Çünkü bizler iyiliği emreden ve kötülükten sakındıran bir inanca sahibiz.
 
Mitingimizin bir tarafı mazlumlar için dua olacak. Bir tarafı da zalimler için beddua olacak. Zalimler için yaşasın cehennem diyeceğiz. Dün insan haklarının savunucusu olduğunu iddia edenlerin bugün katliamlara, darbelere katliam ve darbe dememesi, dünyanın gözü önünde cereyan eden konuları bile ıskalaması yaptıkları çifte standardı gösteriyor. Artık batı medeniyeti, öldürmeyi, ölümler üzerinden ayakta kalmayı şiar edinmiş bir medeniyettir. Bizim medeniyetimiz ise bir insanın ölümünü kainatın ölümü olarak gören bir medeniyettir. Demokrasinin beşiği olarak kabul edilen ülkeler sınıfta kalmıştır. Diktatörlerin, kan emicilerin, Siyonistlerin kölesi olan sözde İslam ülkeleri yöneticilerinin de onlardan hiçbir farkı yoktur. Amerika, Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ya da başka kuruluşlar bugün bu zulümlere dur demeyeceklerse ne zaman dur diyecekler. Artık Batı`dan, Amerika`dan, AB`den, BM`den mazlumlar lehine medet ummak, ölü gözünden yaş beklemek gibi bir şeydir" dedi.
 
Program İlahiyatçı Fatih yıldız hocanın yaptığı dua ile son buldu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir