• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Kamu hastanelerinde "90 Gün Çalışma" projesi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun "90 Gün Çalışma Projesi" Batman Kamu Hastaneleri Birliğinde start aldı. Proje kapsamında, Çalışan ve Hasta İletişimi, Kurumsal İtibar Yönetimi, Hastane Hizmetleri Değerlendirmesi konularında çalışmalar yapılacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Faruk Günak, "90 gün çalışması, 'hedeflerle yönetim ilkesine' dayanan bir yönetim çalışmasıdır. Çalışma kapsamında 90 gün gibi bir sürede İl Genel Sekreterlikleri'nin ve Merkez Yönetim Teşkilatı'nın koordineli çalışmaları sonucu kamu hastanelerine ilişkin bazı yeniliklerin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. Çalışmanın tamamlanma süresi 90 gündür. Bu nedenle çalışma '90 Gün Çalışması' olarak adlandırılmıştır." dedi.

Günak, daha etkin bir yönetim, hasta memnuniyetini ve kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının memnuniyetini artıracak adımların atılması için üç ana hedeflerinin mevcut olduğunu söyledi. Günak, hedefleri şöyle sıraladı: "Taburcu olan hastaların evde ziyaret edilmesi, tüm gelen hastalara 'hoş geldiniz, geçmiş olsun' denilmesi, hasta ve çalışanların memnuniyet(sizlik) sebeplerin araştırılması gibi bir takım yenilikler var. Bu çalışmanın sona ermesinin ardından yeni 90 günler başlayacak ve yeni çalışmalar hızla hayata geçecektir."

Sağlık çalışanlarının memnuniyetinin, hasta memnuniyetinin ön koşulu olduğuna ifade eden Günak, "Özverili çalışmaları ile Türkiye'deki sağlık hizmet sunumunu bu noktaya taşımış sağlık çalışanlarının memnuniyeti olmazsa olmaz önceliklerimizden birisidir. Ayrıca sağlık çalışanlarının memnuniyetinin, hasta memnuniyetinin ön koşulu olduğunu da unutmamak gerekir. Çalışmanın belirlenen zaman diliminde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için başta değerli sağlık çalışanları olmak üzere, yerel yönetimlerin, ulusal ve yerel basın yayın kurum ve kuruluşların çalışmaya destek vermesi oldukça önemlidir. Hep beraber, el ele sağlık hizmetlerini daha kaliteli ve güven duyulan bir yere taşımak hedefiyle çalışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir