• DOLAR 32.522
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2423.044
  • ...
"Darbeciler, halkın tepkisine karşı iktidarı geri vermeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanı Dr. Davut Okçu, açıklama yaparak demokrasi ve insan haklarından dem vuran batının Mısır'daki katliama karşı sessiz kaldığını ve darbecilerin yanında yer aldığını belirtti.

 

Dünyanın en önemli gündem maddesi olan Mısır'daki Müslümanların 2 ayı aşkındır çok büyük bir sıkıntı yaşadıklarını belirten Okçu, Muhammed Mursi'nin yüzde 52 oyla iktidara geldikten sonra şer güçlerin Mursi'yi devirmek için işbirliği yaptıklarını ifade etti.

 

Darbeciler, halkın tepkisine rıza göstermelidir
Darbe yapıldıktan sonra Mısır halkının kendi iktidarına namusu gibi sahip çıkarak meydanlara indiğini ifade eden Okçu, "Mısır'da binlerce insan şehid edildi, onbinlercesi yaralandı ve bütün bunlar dünyanın gözü önünde yapıldı. Türkiye olarak bizler, Mısır halkının yanında olduk. Dünyanın her yerinde binlerce insan Mısır için sokaklara dökülmüş durumdadır. Bütün bunlar şunu gösteriyor, Mısır'daki darbe yanlıları halkın bu tepkisine ve bu sesine rıza gösterip iktidarı gerçek sahibine geri teslim etmelidir" dedi.

 

Batı, darbecilerin yanında yer aldı
Türkiye'nin, Mısır halkının yanında olduğunu ve halk olarak da sonuna kadar Mısır halkının yanında yer aldıklarını vurgulayan Okçu, "Batı dünyasının çok kullandığı birkaç kavram var. Bunlardan biri demokrasi ve diğeri insan haklarıdır. Mısır'da demokratik yollarla bir iktidar işbaşına geldi ama bu iktidar demokrasi dışı güçler tarafından alaşağı edildi. Batı dünyasının çok değer verdiği çiğnendi ama batı dünyası bu demokrasiye sahip çıkmadı. Batının çok söz sarf ettiği bu kavramlara çok değer verdiği biliniyor ama binlerce insan şehid edildi ve batı bu olup bitenler karşısında samimi bir tavır sergilemedi ve darbecilerin yanında oldu. Biz, şu sonuca vardık ki batı, demokrasi ve insan hakları kendi menfaatine yönelik sonuçlar verdiği an sahip çıkıyor. Ama kendi menfaatine yönelik olmayan sonuçlar verdiğinde demokrasiye ve insan haklarına bile sahip çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

 

'İslam Birleşmiş Milletler' oluşturulmalıdır
Demokrasi ve insan haklarının tekrardan tanımlanması gerektiğini savunan Okçu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokrasi ve insan hakları ile ilgili olarak İslam dünyası ya da ezilmiş insanlar yeniden değerlendirmeler yapmalıdır. Mısır'da olup bitenler bunu gösteriyor. Bütün bunlardan sonra inanıyoruz ki, artık Arap Baharı bitmiştir. Demokrasi ve insan haklarını ağızlarında sakız gibi çiğneyenlerin yalanı ortaya çıkmıştır. Bu kavramlar artık İslam diniyle bizim literatürlüğümüzde gerçek anlamıyla yaşayacaktır."

 

İslam dünyasına çağrıda bulunan Okçu, İslam dünyasının NATO'ya benzer bir silahlı birliği ve Birleşmiş Milletlere benzer bir 'İslam Birleşmiş Milletler' oluşturması gerektiğini söyledi.

 

İslam dünyası kendi yaralarını kendi çözmesi gerekiyor
İslam dünyasının kendi problemlerini kendisinin çözmesi gerektiğini vurgulayan Okçu, "Mısır'a Irak'a ve Suriye'ye batılı güçler girdiğinde hiçbir zaman demokrasi ve insan hakları getirmek için girmiyor. Kendi menfaatlerini temin etmek için giriyor. Batılı güçler, Irak'a girdi de oraya demokrasi mi geldi? ABD, Afganistan'a girdiğinde insan haklarını mı sağladı? Tam tersine batılı güçler buralara girdiğinden bu yana her gün onlarca insan katlediliyor. Onun için İslam dünyası kendi yaralarını kendi çözmesi gerekiyor. Kendi örgütlerini kendileri kurması gerekiyor. Yöneticilerimize bu anlamda çok önemli görevlerin düştüğüne inanıyorum" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir