• DOLAR 32.216
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2511.247
  • ...
İlk yerli tren tekerlek setleri Sivas'a gönderildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fabrikanın ana kapısı önünde düzenlenen törende konuşan KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, KARDEMİR'in kendi ürün portföyüne yepyeni ürün kattığını söyledi.

Tren tekerleklerinin bugüne kadar maalesef Türkiye'de üretilemediğini, bunun geç kalınmış bir işlem olduğunu dile getiren Utkanlar, "Biz bu çok geç kalınmış olan işlemi hızlandırmaya başlıyoruz. İlk kez ürettiğimiz, tümüyle yerli emekle ortaya çıkarılan bu tren tekerleklerini Sivas'a vagonlarımızla buluşmaya gönderiyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, artan hızla tekerlek setlerimizi ve daha ileri ürünleri ortaya koymak" dedi.

Utkanlar, KARDEMİR'in ihtiyaçlarını ve kuruluş felsefesini yerli hammadde tüketmekle başlattığını, 87 yıldır bu felsefeyle çalıştığını dile getirerek, "Anadolu'da üretilen hammaddemizi, cevherimizi Zonguldak tarafından getirdiğimiz kömürümüzü buraya demir yoluyla taşıyoruz. Bugün Devlet Demir Yolları'nın en önemli ve en büyük müşterisi KARDEMİR. Bakınız 87 yıldır buranın hammadde ihtiyacı, demir yollarıyla sağlanıyor. Bundan sonra da giderek sağlanacak ama gittikçe sıkışıyoruz. Bakıyoruz ne var ne yok diye" ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir