• DOLAR 35.415
  • EURO 36.308
  • ALTIN 3066.61
  • ...
Arıcı'dan Nemrut Krater gölünde inceleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Valilik ziyaretinin ardında çarşı merkezindeki tarihi camilerde bir inceleme yapan Arıcı, daha sonra yol üzerinde bulunan El-Aman Hanını da gezerek burayla ilgili bilgiler aldı. Buradan ayrılan Arıcı Nemrut Krater gölünde incelemelerde bulundu.

 

Yapımı devam eden ve 64 milyon TL'ye ihale edilen Nemrut yolundaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Arıcı, daha sonra buhar bacasını ve Nemrut Kalderası içinde bulunan gölleri gezdi.

 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arıcı, Nemrut'a yeteri kadar turistin gelmesi için ilk önce alt yapının tamamlanması gerektiğini belirterek, "Ben Van'a, Tatvan'a ve Bitlis'e yıllarca geldim. Fakat Nemrut'a ilk defa çıktım. Şuanda tepeye kadar olan bölümde çok güzel bir yol yapılıyor. Buraya gelen misafirlerin ve turistlerin ulaşması için önemli kışında çok kar aldığı için dolayısıyla kar sporlarının yapılması gerektiği bir yer.

 

Bu nedenle yolun muhakkak bitirilmesi gerekiyor. Burayı turizme açmamız lazım. Burası sit alanı olduğu için yapılan projeler kurullardan geri dönmüş bu nedenle çabamız yine kurullarla görüşerek ulaşımı sağlamamız gerekiyor. Çünkü eğer ulaşım kolaylaşırsa burası Türkiye'nin önemli destinasyonlarından birisi olur.

 

Bununla ilgili alt yapılar yapıldı. Yurt dışında ve yurt içinden misafirler kolaylıkla gelir. Gelen misafirler buraya ulaşabilmesi için muhakkak ulaşım yollarının olması gerekiyor. Buradaki doğayı bozmayacak şekilde bir proje yaparak bu gölün kıyısına kadar ulaşmamız gerekiyor. Biz neredeyse bir saattir yoldayız çok yavaş ilerleyerek geldik. Muhakkak Bakanlıklar ve bizler gerekli yerlerle görüşerek bu işi halletmemiz gerekiyor. Bizimde üzerinde durduğumuz asıl konu doğanın yapısını bozmadan bunu yapabilmektir. Çünkü doğayı bozduktan sonra zaten buranın bir önemi kalmamış oluyor." diye konuştu.

 

Nemrutta betonlaşmaya izin vermeyeceklerinin altını çizen Arıcı, "Doğayla uyumlu ahşap ve yüksek olmayan günü birlik alanların olması gerekiyor. İnsanların ihtiyaçlarını karşılayabileceği ve gelip göl kıyısında oturabileceği günlük aktivitelerini yapabilecekleri ahşaptan yerlerin yapılması gerekiyor. İnşallah kısa sürede ortak olarak bunların üstesinden geliriz." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir