• DOLAR 32.314
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2277.11
  • ...
SON DAKİKA
Müteahhidin faturası imam hatibe kesilmeye çalışıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Geçtiğimiz günlerde kimi internet sitelerinde yer alan "Hastaneye yok İmam Hatip`e var" başlığıyla gündeme gelen Özalp devlet hastanesinin yapımının imam hatiple bir alakasının olmadığı ve müteahhidin işi bırakmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.
 
Konuyla ilgili olarak Van Olay Gazetesi`ne konuşan İl sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Özalp`ta şuan hizmet veren devlet hastanesinin şartlarının çok iyi olmadığını belirterek, Geçen sene yapımına başlanan yeni Özalp Devlet Hastanesi`nin ise müteahhidin işi bırakmasından dolayı aksadığını söyledi.
 
"Müteahhit işi bıraktığı için hastane inşaatı durdu"
Özalp Devlet Hastanesi inşaatının Müteahhidin işi bırakmasından kaynaklandığını ifade eden Dr. Acar, "Özalp Devlet Hastanemiz eski binasında hizmet veriyor. Hastanemizde şuanda şartlar iyi değil, yeni yapılan binamız tamamlandığında Özalp halkımızı da bu sıkıntılardan kurtarmış olcağız. Özalp Devlet Hastanesi inşaatını yapan müteahhit işi bıraktığından dolayı inşaat durdu." dedi.
 
"Hastane inşaatı önümüzdeki günlerde tekrar başlayacak"
Sağlık Bakanlığı tarafından hastane ihalesinin başka bir müteahhide verildiğini anlatan Dr. Acar, "Bakanlığımız yeni bir ihale ile yeni bir müteahhide hastane inşaatını verdi. İnşaatımız tekrar başlayacak. Kabası bitmiş durumda bir yıl gibi bir sürede bitirilecek. Bizde şuana kadar takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.
 
"Birçok ilçede hastane inşaatı ya da projeleri var"
Sadece Özalp`ta değil birçok ilçede yeni hastane inşaatlarının başladığı bilgisini veren Dr. Acar, "Sağlık alanında yatırımlarımız devam ediyor. Çaldıran, Başkale, Çatak, Bahçesaray, Muradiye, Gürpınar ve Erciş ilçelerimizde hastane inşaatları ya da projelerimiz devam ediyor. Erciş ilçemizde 200 yataklı hastane inşaatı devam ediyor. Orada da birkaç sorunumuz var. Bu sorunlarımızı da en kısa sürede çözeceğiz." diye konuştu.
 
Dr. Bilal Acar, Ayrıca Gevaş ilçesinde bir hastane revizesi ve modern bir hastane çalışmasının olduğunu ve Bu projeler ile Van`ın daha da kalkınacağını ifade etti. (Rıdvan Kasap -İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir