• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
ABD, Rusya İle Görüşmesini Erteledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de kimyasal silahların kullanıldığı saldırının ardından Şam rejimine karşı atılması gereken adımları tartışan ABD, Rusya ile yarın yapacağı görüşmeyi erteledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, görüşmenin, kimyasal saldırı hakkındaki değerlendirmelerin devam etmesi nedeniyle ertelediklerini belirtirken, Rusya, karardan üzüntü duyduklarını açıkladı.

Suriye`de geçtiğimiz hafta düzenlenen ve kimyasal silahların kullanıldığı saldırının ardından müttefikleriyle uluslararası yaptırım veya askeri operasyon seçenekleri üzerinde tartışan ABD, yarın Rusya ile gelişmeler hakkında değerlendirme yapılması için düzenlenecek görüşmenin ertelendiğini açıkladı.

Ertelenen görüşme, ABD Dışişleri Bakanlığı politik işler ve ABD`nin Suriye Robert Ford`un müsteşarı Wendy Sherman ile Rusya Dışişleri Bakanları yardımcıları Gennady Gatilov ve Mikhail Bogdanov arasında yapılacaktı.

ABD, erteleme kararında yaptığı ek açıklamada, "Rus meslektaşlarımızla yeniden tarih belirlemek için çalışacağız" dendi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gennady Gatilov, ABD`nin erteleme kararının ardından yaptığı açıklamada, `kararan üzüntü duyduklarını` belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir