• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Cizre Nur Der hayır kervanına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Kısa ismi Nur Der olan Cizre Nur Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği`nin açılışı dualarla gerçekleştirildi. Derneğin açılış programına bölgenin tanımış âlimlerinden Molla Osman Teyfur ile Cizre de faaliyet yürüten STK temsilcileri ve vatandaşlar yoğun bir şekilde katıldı.
 
Nur Der dualarla açıldı
Derneğin açılışında kısa bir konuşma yapan Molla Osman Teyfur Hoca, Resulullah`ın (sav) Mekke`de hiç mülk edinmediğine dikkat çekerek, "Buradan anlaşılıyor ki O (sav) Mekke`yi geçici olan bir yer olarak görüyordu. Ama ne zamanki Medine`ye gitti, ilk işi orada bir mescit yaptırmak oldu. Ondan hemen sonra kendisine bir ev yaptırması, Medine`yi kalıcı bir yer olarak görüyor olmasındandı. İnşallah biz böyle güzel mekânlar alıp buralarda insanlara Allah`ı ve Resulünü anlatmaya başladığımıza göre Medine dönemine geçiş yapıyoruz. Küfür dünyası bugün nasıl ehli imana karşı yekvücut oluyorsa bugün Müslümanlarında birlik beraberlikten başka çaresi yoktur. İmanımızı, şahsiyetimizi, mahallemizi, evimizi ve bu coğrafyayı korumak ve gerçek hürriyete kavuşmak için okuyup bu tür hayır kurumlarından faydalanmamız gerekir." dedi.
 
Molla Osman Teyfur Hocanın yaptığı konuşmadan sonra kısa bir dua yapıldı. Açılıştan sonra programa katılanlara tatlı ikramında bulunuldu.
 
Nur Der Başkanı Veysi Durgun, derneğin açılması ile ilgili olarak bir konuşma yaparak, "Bugün biz hayırlı bir açılış için burada toplanmış bulunmaktayız. Allah`ın izni ve yardımı ile uzun zamandır Cizre Nur Mahallesinde bir dernek açma niyetimiz vardı. Allah (cc) açılışı bugüne kısmet etti. Bizim bu derneği açmamızdaki niyet, emri bil maruf ve nehyi anil münker gereği Allah`a (c.c.) karşı sorumluluğumuzu ve görevimizi yerine getirmek, cehaletle, fakirlikle ve tefrika ile mücadele etmek, çocuklarımız ailemiz ve tüm toplum için faydalı faaliyetlerde bulunmaktır. Derneğimizin şimdiden hayırlara vesile olması temennisiyle son noktayı koyarken, derneğin açılmasında katkısı olan tüm duyarlı gönüldaşlarımıza da buradan teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı.
 
Program daha sonra dualarla son buldu. (Abit Dündar - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir