• DOLAR 32.363
  • EURO 34.677
  • ALTIN 2394.101
  • ...
Yıkılmak üzere olan evde yaşayan aileye Umut Kervanı el uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe Mahallesinde yıkılmak üzere olan evde yaşam mücadelesi veren 7 kişilik ailenin dramına hayırseverler kayıtsız kalmadı.

25 yıldır topraklı, derme çatma evde yaşayan aile, kısa süre önce Umut Kervanı’na başvuruda bulunarak destek istedi.

Hayırseverlerin desteğiyle harekete geçen Umut Kervanı Van yetkilileri, yeni bir ev yapmak için yıkım çalışmalarına başladı.

"Ev yıkılır endişesiyle nöbetleşerek uyuyorduk"

Harabe haldeki evde yaşayan aile, evin başlarına yıkılmaması için nöbetleşerek uyuduklarını dile getirdi. Derme çatma evde 5 çocuk büyüttüğünü ve o süreçte yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan anne, “25 senedir bu evde yaşıyorum. Allah’a binlerce kez şükürler olsun. Belki 25 senenin sabrının sonucudur bu. Rabbim bizim durumumuzda olanların yardımcısı olsun. 25 yıl boyunca açlık da gördüm, yokluk da gördüm. Çok büyük sıkıntı yaşadım. Böyle bir evde 5 çocuk büyütmek o kadar kolay değil. Evin içinde de doğru düzgün bir eşya yoktu, sadece halılarımız vardı. Ben uyurdum eşim beklerdi, eşim uyurdu ben beklerdim. Duvarlar başımıza çökmesin diye. Yıllardır duyulmayan sesimin duyulmasını sağlayan Umut Kervanı’ndan Allah razı olsun. Şu an bana hayal gibi geliyor. Sabah 5’te uyandım eşime dedim ki; eşyaları dışarı çıkaralım erkenden başlasınlar. Bir an önce olsun da çocuklarım içine girsin istiyorum.” dedi.

"Evim olsun da başımı taşa dayar yatarım"

Yeni ev tamamlanana kadar kendi imkânlarıyla yaptıkları çadırda kalacaklarını söyleyen anne, “Evim olsun da başımı taşa dayar yatarım. Yeter ki çocuklarıma güzel bir yuva olsun. Ben dışarıda kalmaya razıyım yeter ki çocuklarıma bu yuva yapılsın” dedi.

"Bu çağrıya kayıtsız kalamazdık"

Umut Kervanı Van Başkanı Sedat Vatan

Ailenin mağduriyetine kayıtsız kalamayacaklarını belirten Umut Kervanı Van Başkanı Sedat Vatan, “Mağdur ailemiz ilk etapta bize başvuru yaptı. Başvuruyu değerlendirmek için evde tespitte bulunduk. Evin durumu hakikaten içler acısıydı. Hayırsever kardeşlerimize bu konuda nasıl yardım edebilirler diye bir çağrıda bulunduk. Hayırseverlerin verdiği katkılarla şu an bu evi yapmaya başladık. Ailemizin 4’ü öğrenci 5 çocuğu var. Ailenin reisi geçimini 3 tekerlekli araçlarla yük taşıyarak (Hamallık) sağlıyor. Ev yapma durumu yoktu, ev de kalınacak gibi değildi. Evin duvarlarında, zemininde çatlaklar vardı. Evde yılan gibi zehirli hayvanlar gördüklerini söylediler. Ev halkı tedirgin bir şekilde yaşıyordu. Çocuklar her gece tedirgin bir şekilde uyuyorlar. Ailemiz bizden bu konuda yardım istedi, biz de bu çağrıya kayıtsız kalmadık.” ifadelerini kullandı.

Yeni ev tamamlanana kadar ailenin çadırda kalmak zorunda olduğuna vurgu yapan Vatan, “Bir hayırseverimiz ailenin ve evin durumunu görünce yapılacak evin masraflarının yarısını kendisinin karşılayacağını söyledi. Geri kalan kısmını da biz hayırseverlerimize çağrıda bulunduk. Onların destekleriyle peyderpey yapacağız. Evin yıkımı başladı, birkaç güne kadar da temeli atılacak. Aile, inşaatın yanında yaptıkları çadırda kalacaklar. Derme çatma bir çadır. Havalar soğuduğu zaman aile çadırda ne kadar rahat edebilir ne kadar dayanabilir onu bilemiyoruz. Bundan dolayı dileğimiz şudur: hayırseverlerimiz aracılığıyla bu aileye geçici bir ev tahsis etmek. Kirada kalabilecekleri bir yer tahsis etmelerini istiyoruz. Bunu da yapamazsak en azından ailemizin evi bitene kadar bir konteyner bulabilirsek, ailemizi yerleştirmeyi düşünüyoruz. Bu konuda ailemize yardım yapan ve yapacak olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.” şeklinde konuştu.

"Belediyeler ve hayırseverlere çağrı"

Evin yapım aşamasında gerek teknik araç desteği gerekse maddi destek noktasında belediye, valilik ve hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz diyen Vatan, “Allah nasip ederse evimizi bu yıl içerisinde soğuklar başlamadan bitirmeyi planlıyoruz. Evin kaba malzemesi olan briket, demir, çimento gibi malzemeleri bir hayırsever kardeşimiz kendi imkânlarıyla karşıladı. Onun dışında kalan beyaz eşya, kepçe ücreti, kamyon ve hafriyat ücretidir bunlar için de bize nakdi yardım gerekiyor. Bu konuda başvuracağımız merci yine hayırsever kardeşlerimizdir. Ne kadar erken bize bu yardımlar ulaşırsa biz o kadar erken bu evi bitirip aileye teslim ederiz.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir