• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
`Kuran Öğrencilerine Saldırı Bir Komplonun Devamıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Tarsus`ta gittikleri piknikte PKK/ BDP yandaşlarınca demir çubuk ve sopalarla saldırıya uğrayan Kur`an öğrencilerine destek amaçlı bir açıklama yaptı. "İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Genel Koordinatörü Mehmet Kışlar yaptığı basın açıklamasında Tarsus`ta Karabucak Camii Kur`an Kursu öğrencilerinin PKK/ BDP yandaşlarınca darp edilmesi ve asıl görevi halkı korumak olan emniyet mensuplarının bu saldırgan güruh ile işbirliği yaparcasına olaya seyirci kalmasını kınadıklarını söyledi.

Genel Koordinatör Kışlar yaptığı basın açıklamasında yaşananları kısaca hatırlatarak, "Tek suçu camiye gitmek, Kur`an okumak ve Hazreti Peygamberin hayatını öğrenmek olan küçük çocukların hedef alınması asla kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Çünkü bizler Müslüman`ız. Bizler, hayat düsturu Kur`an, Rehberi Hazreti Muhammed Mustafa olan insanlarız." ifadelerini kullandı.

"Bu küçük çocuklara yapılan zalimce saldırının sebebi ne olabilir? Ne suç işlemişlerdi de böyle gaddarca bir saldırıya maruz kaldılar?" diyen Kışlar, "Yapılan saldırı bu küçücük Kuran talebelerinin şahsında Kuran`a ve İslam`a yapılmıştır."dedi.

Bu Kuran ve İslam Karşı Yürütülen Amansız Savaşın Bir Devamıdır
PKK/ BDP ve emniyet içindeki derin işbirlikçilerin İslam`ı yok etmek ve Müslümanları pasifsize etmek için çok yönlü ve şeytanca plan ve projeler uygulamaya koyduklarını söyleyen Kışlar " Bu iğrenç eylem, asırlardır Kuran`a, İslam Peygamberine ve Müslümanlara karşı yürütülen amansız savaşın bir devamıdır. Yahudi asıllı Amerikalı papazın Kuranı Kerimi yakması ile bu gün burada bu bilinçsizlerin, başıboşların, berduşların Kur`an Aşığı masum ve savunmasız çocukları sopalarla darp etmesi arasında bir fark var mıdır? Pratikte aynı amaca hizmet etmek değil midir?" ifadelerini kullandı.

Bu Olay Salt Birkaç Beyinsizin Ahmakça Saldırı Değil
Bu olayın, salt "birkaç beyinsizin ahmakça yapmış olduğu bir saldırı" olmadığı dile getiren Kışlar "Planlanarak yapıldığı açıkça ortadadır. Bu olay ilk değildir, ders alınmayıp failleri deşifre edilmez ve önlem alınmazsa son da olmayacaktır. Öncelikle Tarsus Emniyet Müdürlüğü bu üzücü olayın üzerinde dikkatle durmalı, komplocu ve işbirlikçi polisleri derhal tespit edip açığa almalı ve haklarında soruşturma başlatmalıdır." dedi.


Diyanet İşleri Başkanlığının kendi kurum öğrencilerine yapılan bu saldırıya karşı suskun ve ilgisiz kalmasının hayret uyandıran ve endişe meydana getiren bir durum olduğunu söylene Kışlar sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradan diğer tüm ilgili kurumlara sesleniyoruz: Bu olay tüm boyutlarıyla ortadadır. Bu olayı bir grup PKK/ BDP`li ile Tarsus emniyeti içindeki bir grup polisin ortak komplosu olarak görüyoruz. Failleri bellidir. Sizden gereğini yapmanızı bekliyoruz."

Bu tür komplolar oyun ve saldırılar hala devam ettiğini vurgulayan Kışlar, "Müslümanlar Sık sık komploya maruz kalıyorlar. Adana`da ve Yüksekova`da yıllardır ve defalarca tekrarlanan provokasyon ve komplolar, Elazığ`da İhya-Der`e oynanan oyun ve komplolar… Ve bunlar gibi daha onlarca komplo ortadayken gözle görülür bir girişimde bulunulmaması hayret vericidir." dedi.

Müslüman Halkımız Onların Ne Yapmakta Olduklarının Bilincindedir
Kışlar sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler inancını gereği gibi yaşamak isteyen Müslümanlarız. Hiç kimse Müslüman halkımızı kendi kirli tezgâhlarına alet etmeye kalkmasın. Müslüman halkımız onların ne yapmakta olduklarının bilincinde ve farkındadır. Kurulan bütün komplolar Müslüman halkımızın sağduyusu ile bozulacaktır inşallah.

Tüm duyarlı STK`lara ve duyarlı basınımıza da sesleniyoruz ve bu tür alçakça komplolara karşı inançlı ve savunmasız halkımızın yalnız bırakmamalarını, üzerine düşen görevi yerine getirmelerini istiyoruz.


Bizler İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu olarak bu olayın faillerini ve perde arkasındaki tezgâhtarlarını telin ediyor ve sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağımızı tüm halkımıza ilan ediyoruz".

Ali Durmaz-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir