• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güneydoğu Ekspres: Kızılay Ramazan`a Hazır
Türk Kızılay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları ve Şube Genel Sekreteri Abdulmuttalip Akıncı, Vali Mustafa Toprak`ı makamında ziyaret ederek, yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle yapılacak yardım faaliyetleri ve derneğin diğer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türk Kızılay Derneği bu Ramazan`da da Diyarbakır`da yoksul ve muhtaç durumdaki 6 bin aileye 3 çeşit sıcak yemek sunacak. Dernek ayrıca ilerleyen günlerde Ulu Camii karşısında kuracağı seyyar tesislerde, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi işbirliği ile vatandaşlara yönelik ücretsiz sağlık taraması hizmeti verecek. Yine aynı yerde derneğe ait "Mobil Kan Bağışı Aracı" yerleştirilerek dileyen vatandaşların kan bağışı yapmaları için kampanya düzenleyecek. Ramazan Bayramı sonrasında ise daha önceden tespit edilen ve fiziksel engelli 10 muhtaç engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtılacak. Yardım faaliyetlerini sadece Ramazan ayı ile sınırlamayan Türk Kızılay Derneği Diyarbakır Şubesi, yıl içerisinde muhtaç ailelere verilmek üzere 20 bin ton et ile 3 bin aileye genel merkezin tesislerinde hazırlanan hazır kavurmalardan dağıtacak. Ayrıca 10 bin aileye gıda yardımında bulunulacak.


Öz Diyarbakır: Doğumhanede Bulundu
Diyarbakır`da ailesi tarafından 2010 yılında kayıp başvurusu yaptığı 15 yaşındaki E.A. Diyarbakır Kadın ve Doğum Hastanesi`nde doğum yaparken bulundu. Bir kız çocuğu dünyaya getiren sevdiği 21 yaşındaki gençle kaçtığı belirlenen E.A. kızıyla birlikte ailesine teslim edildi. E.A.`yı kaçıran genç hakkında ise soruşturma başlatıldı.


"Rapor Bir Hafta İçinde Hazır Olacak"
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Silvan`daki terör saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yapılan incelemenin 1 hafta içinde sonuçlanabileceğini bildirdi.


Özgür Haber: Valiye Diyarbakır Kitabı
DİKTUM-DER onursal üyesi ve yazar Vedat Güldoğan, kendi imkânlarıyla yayınlamış olduğu ve üç ciltten oluşan kitabını Valiye takdim etti. Diyarbakır Tarihi, Diyarbakır Kültürü, Diyarbakır Musikisi ve Folkloru adını taşıyan üç ciltlik eserini Vali Mustafa Toprak`a takdim eden yazar Vedat Güldoğan, Vali Toprak`ın eserine göstermiş olduğu yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kitabın yayınlanmasının Diyarbakır tarihine ve kültürüne katkı sağlaması dileğinde bulundu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir