• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Fırına giren hırsız güvenlik kamerasına yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Olay önceki gece Van'ın iskele Caddesi üzerinde bulunan bir fırında yaşandı. Gece saat 03.05 sıralarında fırına giren hırsız çaldığı para ile ekmek aldı. Bununla da yetinmeyen hırsız fırın çalışanlarının fakir aileler için biriktirdiği kumbara ile yaklaşık 350 lirayı alarak kayıplara karıştı.

Bu esnada kayıtta olan fırının güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan hırsızlık olayından sonra kamera görüntülerini inceleyen polis şimdi her yerde hırsızı arıyor.

Fırından çaldığı para ile ekmek aldı
Gece saat 03.05 sıralarında fırına gelen hırsız hemen kasaya yöneliyor birkaç saniye içinde kasadaki kâğıt paraları alan hırsızın bozuk paraları alması ise o kadar da kolay olmuyor. Fırında bulunan monitörde arka tarafta çalışan ustaları gözetleyen hırsız ustaların geldiğini fark edince tezgâhın arkasına saklanıyor. Ustalar çalışmalarını sürdürünce tekrar işe koyulan hırsız kasadaki bozuk paraları da alarak çıkmaya çalışıyor. Bu esnada yeni bir sürprizle karşılaşan hırsız bir anda paniğe kapılıyor. Ancak hemen toparlanarak, kendini müşteri olarak tanıtıyor ve çaldığı para ile iki ekmek alarak çıkıyor.
Yaklaşık 10 dakika sonra tekrar fırına gelen hırsız masa üstüne bıraktığı bozuk para ile sadaka kumbarasını alarak fırından hızla uzaklaştı.

İlginç hırsızlık olayının yaşandığı fırın çalışanlarından Bülent Dalgın, hırsızın ustaların uykusuz olmalarından faydalandığını ve yaklaşık olarak 300-350 lira ile fırın çalışanlarının biriktirdiği sadaka kumbaralarını çalarak kayıplara karıştığını söyledi.

Polis eşkâli belirlenen hırsızı arıyor
Olayla ilgili polisi aradıklarını belirten Dalgın, "Polise haber verdik. Burada incelemeler yaptılar kasada parmak izi aldılar. Elimizdeki kamera görüntülerini kendilerine verdik. Şu anda hırsızı arıyorlar" diye konuştu.

Fırın polis evine 500-600 metre uzakta
Aynı cadde üzerinde bulunan İkinisan Polis Evi'ne yaklaşık 500-600 metre uzakta yaşanması ise güvenlik zafiyetini de gündeme getirdi.
Öte yandan aynı gece farklı fırınlarda da hırsızlık olaylarının yaşandığı öğrenildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir