• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Saraçhane nöbeti sanal alemde sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Mısır`ın Adeviyye Meydanı`nda katliamlara maruz kalan darbe karşıtlarını desteklemek amacıyla 14 Ağustos`tan bu yana İstanbul Fatih`teki Saraçhane Parkı ve 40 ilde sürdürülen nöbete, Başbakan Erdoğan`ın kızı Esra Albayrak`ın da katıldığı mitingle virgül konuldu. Adeviyye nöbeti sanal alemde http://kardeslikbedelister.com `da devam ediyor.
 
Bir imza da siz verin
İnsan ve Medeniyet Hareketi`nin gençlik birimi Genç Hareket`in yönettiği sitede Saraçhane`nin adının "Saraçhane Adeviyye Özgürlük Parkı" olarak değiştirilmesi ve Mısır Konsolosluğu önündeki caddeye "Şehid Esma Biltaci" isminin verilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Genç Hareket Lideri Sezgin Kızılkoca, "Kardeşlik Bedel İster, Bir İmza Da Sen Ver" sloganıyla İstanbulluları sanal alemdeki kampanyaya destek vermeye çağırdı.
 
Genç hareket, bir haftada 100 bini aşması beklenen sanal imzalarla birlikte vatandaşın talepleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne resmi başvuru yapacak. Açıldığı andan itibaren 2 binden fazla insanın girerek sanal imza attığı eylem devam ediyor.
 
Dualar Bahariye Mevlevihanesi`nde sürecek
Bu arada, Adeviye Meydanının kardeş meydanı Saraçhane`de her gün kılınan yatsı namazından sonra yapılan Kunut Duası`nın İnsan ve Medeniyet Hareketi`nin genel merkezinin de bulunduğu Eyüp Bahariye Mevlevihanesi`nde sürdürüleceği bildirildi.
(Enes Durmaz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir