• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Pentagon'dan Nijer açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Nijer'in ABD için oldukça kritik bir ortak olduğunu ve oradaki üslere yüz milyonlarca dolar yatırım yaptıklarını dile getirdi.

Singh, düzenlediği basın toplantısında, Nijer'de devam eden durumu değerlendirmeye devam ettiklerini, bunun barışçıl ve diplomatik yollarla çözülebileceğini umduklarını ve "bir darbe girişimi olduğunu söylemeye çok yaklaştıklarını" dile getirdi. 

Singh açıklamasında, "Bildiğiniz gibi Nijer, bölgede bizim için oldukça kritik bir ortak. Bu yüzden bunu diplomatik şekilde çözebileceğimizi umuyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Singh, bölgede ABD'nin varlıklarının ve çıkarlarının bulunduğunu, ama önceliklerinin bu çıkarları ve müttefiklerin çıkarlarını korumak olduğunu vurgulayarak, "Baskı yapmaya ve diplomatik bir çözüm için zorlamaya devam ediyoruz. ECOWAS (Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu), bunun askeri olarak sona ermesini istemediğini, şiddetin tırmanmasını istemediklerini, bunun diplomatik bir şekilde sona ermesini istediklerini söyledi. Yani biz bu önlemleri destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir