• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Deprem bölgesindeki öğrenciler 11 Eylül'den itibaren zorunlu telafi eğitimine katılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana Öğretmen Evin'de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Deprem bölgesinde yaz aylarında yapılan telafi eğitimleri anımsatan Tekin, "11 Eylül'den itibaren 4 hafta boyunca bu zorunlu olarak yapılacak. Bölgedeki, eğitimden etkilenen bütün öğrenci kardeşlerimiz zorunlu telafi eğitim programına dahil olacaklar." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, salgın nedeniyle okullardan uzak kalan öğrencilere telafi eğitimi ve Şubat ayında yaşanan depremlerde hasar gören okullara ilişkin soruya şöyle cevap verdi:

"Velinin, devletin ve milletin bizden beklediği şey öğretim değil, eğitim"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Tekin, "Çok fazla 'moda' kavramlar ortaya çıkmaya başladı. Uzaktan eğitim bunlardan biri. Benim kişisel yaklaşımım; biz, zorunlu eğitim çağındaki gençler ve çocuklarla ilgileniyoruz. Dolayısıyla velinin, devletin ve milletin bizden beklediği şey öğretim değil, eğitim. Bu nedenle bizim yaptığımız şey uzaktan olmaz. Bizim hedefimiz, bize emanet edilen yaklaşık 20 milyon gencin ve çocuğun yüz yüze ve en sağlıklı ortamda eğitimlerini almış olması. Allah bize bir daha ne pandemi ne de deprem felaketi göstermesin. Böyle bir şey olmadıkça uzaktan eğitim bizim gündemimizde yok. Yükseköğretim Kurulu bunu yapabilir, orası öğretim. Onlar planlayabilir. Bu tür şeyler belki yaygınlaştırılabilir, o başka bir tartışma konusu ama bizim açımızdan uzaktan eğitim hayal ve idealize ettiğimiz bir şey değil. Çocuklarımızın hepsini steril, rahat ve konforlu bir ortamda eğitim almalarını hedefliyoruz."

Milli Eğitim Bakan'ı Tekin, deprem sürecinde Adana'daki zarar gören ya da kullanılmaz hale gelmiş okullarla ilgili yapılanları da anlatarak şunları kaydetti:

"Bakanlıkta bir İzleme Komisyonu kurduk"

"11 il için göreve geldikten sonra her bir kentin bu anlamdaki problemlerini takip etmek üzere Bakanlıkta bir İzleme Komisyonu kurduk. Bakanlıktaki bir arkadaşımız, eski ve yeni il müdürümüzle koordineli biçimde süreci takip ediyorlar. Sadece Adana için değil 11 ilin tamamında hasarı giderilerek kullanılabilecek okullarımızın tamamı onarıldı. Onarılma süreci devam ediyor. Bununla ilgili hizmet satın alım süreci yürütülüyor."

Programa, AK Parti Adana milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı ve basın mensupları katıldı.  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir