• DOLAR 32.2
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2511.295
  • ...
Milletvekili Ramanlı: Batman'ın yatırım ve gelişimi önünde bulunan engelleri kaldıracağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da ziyaret ve programlarına devam eden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı beraberindeki partili heyetle birlikte Tarım Orman İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve DSİ 103. Şube Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili brifing aldı.

Ramanlı'nın Tarım Orman İl Müdürlüğü ziyaretinde, İl Müdürü Mehmet Aydın, tarım alanında projelerin desteklenmesi ve hibeler konusunda gerçekleştirilen projelerle ilgili brifing verdi.

Özellikle Batman'ın Antep fıstığı yetiştiriciliğinde iyi bir ivme kazanıldığını belirterek, tarım alanında Batman'ın kendine yetebilecek bir üretim yapılması için teşvik ve desteklerin artırılması için çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Orman İşletme Müdürlüğünde, Müdire Huriye Öztürk ile görüşen Ramanlı, il geneli ağaçlandırma çalışmalarını ve ağaçlandırılan bölgeler hakkında yapılanlar ile ilgili bilgi aldı.

Devlet Su İşleri 103. Şube Müdürlüğü ziyaretinde Milletvekili Ramanlı'yı karşılayan Şube Müdürü Mehmet Eşref İnal, Batman genelinde Sol Sahil Sulama, Sağ Sahil Sulama, Taşkın Koruma, Heyelan Koruma, boğulma vakalarının önüne geçmek için yapılan çalışmaları ve tarım arazilerinin sulanması ile ilgili brifing verdi.

Kurum ziyaretlerinde Batman'ın yerel ve ulusal yatırımlar konusunda durum analizi, tarım alanlarında gelecek teşvikler, tarım ürünlerinin üretiminde son durumu, ili çevreleyen Batman Çayı ve derelerin ıslahı ve tarım alanlarının sulaması için yapılan çalışmalar incelendi.

Kurum müdürlerinin yaptıkları sunumlar ile birlikte bitirilen ve devam eden projeler ile hedeflenen projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

"Batman için çalışan tüm kurumları destekleyeceğiz"

Tarım konusunda Batman'ın geçmişten gelen bir başarısının olduğunu aktaran Ramanlı, "Tarım alanlarında yapılan her proje halkımız için büyük bir başarıdır. Batman için çalışan tüm kurumları destekleyeceğiz ve Batman’ın yatırım ve gelişimin önünde bulunan engelleri kaldıracağız." dedi.

Ramanlı, ilçe ve köy ziyaretlerinde gündeme gelen Ziyaret Çayönü Mezrası (Zeynika) köyünde geçtiğimiz günlerde boğulan iki çocuğun olduğunu belirterek önlem alınması konusunda DSİ Şube Müdürü ile görüştü.

Kurum ziyaretlerinden sonra Ramanlı, HÜDA PAR Batman İl binasında vatandaşlar ile bir araya geldi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir