• DOLAR 32.84
  • EURO 35.214
  • ALTIN 2444.03
  • ...
Cennet hurmasının faydaları nelerdir? Cennet hurması bebeğe ne zaman verilmeli?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şekil itibariyle domatesi andıran cennet hurması  Diospyros türündeki ağaçlardan elde ediliyor. Hadi sonbaharda gerçekleşen cennet hurması olgunlaştığında turuncu ve yumuşak bir hale gelir. Lif zengini cennet hurması barındırdığı mineral ve vitaminlerle oldukça faydalıdır. Cennet  hurması neye iyi gelir? Cennet hurmasının faydaları nelerdir?

Kanserin önlenmesinde etkilidir

Karotenoidler ve flavonoidler açısından zengin olan cennet hurması Akciğer ve kolorektal kanser risklerinin azaltılmasında etkili rol oynar. 

Cilde iyi gelir

Cennet hurması içeriğinde birçok mineral ve vitamin barındırır. İçeriğinde bulundurduğu A vitamini,  lutein, likopen ve kriptoksantinler kırışıklıkların ve cilt lekerinini  oluşumunu geciktirir. Ciltteki yağı dengelemeye yardımcı olur ve cildi aydınlatır. 

Sindirim sistemine iyi gelir ve bağışıklığı güçlendirir

B6 vitamini içeren cennet hurması gaz ve şişkinlik şikayetlerinde etkilidir. Zengin lif içeriği nedeniyle bağırsakların düzgün çalışabilmesi için floranın dengelenmesini sağlamaktadır. Ayrıca barındırdığı Tanenler ve polifenoller, sindirim sistemindeki enfeksiyonların azaltılmasını sağlar. 

Günde tüketeceğinizi  1 cennet hurması, gündelik C vitamini ihtiyacını karşılar. Beyaz kan hücrelerinin üretimini artırır böylece beyaz kan hücreleri, viral, bakteriyel ve diğer toksinlere karşı vücudu savunmada etkili  rol oynar.

Göze iyi gelir

Cennet hurması içeriğinde A vitamini barındırır.  A vitamini kornea ve gözlerin beyin ile bağlantılarını korur. Cennet  hurması tüketimi  katarakt ve sarı nokta hastalığı gibi tehdit risklerini azaltabilir. 

Kalp sağlığına faydalıdır

Antioksidan bakımından zengin cennet hurması Oksidatif stres diyabet, kanser, kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlıklar üzerinde etkilidir.  Tannik ve gallik asitler; yüksek tansiyon, inflamasyon ve yüksek kolesterole karşı etkilidir. 

Kilo vermeye yardımcı olur

Cennet hurması içerdiği yüksek miktarda lif nedeniyle kabızlık sorunlarını önleyip, su tutulmasını azalttığı için kilo vermeyi kolaylaştırır 

KURU CENNET HURMASININ FAYDALARI 

Cennet hurması hem kuru hem de taze olarak tüketilebilmektedir. Kış aylarında sıkça tüketilen cennet hurması kurusu bağışıklık sistemini güçlendirir, yüksek tansiyon, diyabet gibi  rahatsızlıklara iyi gelir. 

CENNET HURMASI BEBEKLERE NE ZAMAN VERİLMELİ?

Alerjik besinlerden olmayan ve vitamin ve mineraller açısından son derece zengin olan cennet hurmasını bebekler de tüketebilir. 8. aydan itibaren bebeğinize cennet hurması püresi verebilirsiniz. 

CENNET HURMASI PÜRESİ

1 olgun cennet hurmasının kabuklarını soyarak çatalla ezin. Üzerine bir dövülmüş cevizi ekleyin ve bebeğinize yedirin. Besin değeri son derece yüksek bir ek gıda olacaktır. 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir