• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Yazar Zengin: Müslümanlar olarak okuma programımız olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yazar Abdullah Zengin, sanal alemde gençlerin takıldığı ya da telefon gibi teknolojik aletlerle meşgul oldukları bir dönemde okumanın ayrı bir yerinin olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin diğer ülkelere göre okuma oranının düşük bir seviyede olduğunu belirten Zengin, teknolojinin en yaygın olduğu Japonya'da yılda ortalama kişi başı 25 kitap okunmakta olduğunu aktardı.

"Dinlemeyle okuma bir değildir"

Yazar Abdullah Zengin

Zengin, "Bir fert, bir birey olarak ya da Allah'a kul olma yolunda gayret eden, çalışan ve bu hayatı bir imtihan olarak bilen bir mümin olarak elbette hepimizin okumaya ihtiyacı var. Okuma olmazsa olmazdır. Hem dinimizi öğrenme ve yaşamada hem de dinimizi tebliğ etme açısından okumanın bizim için artık bir program dahilinde hayatımızın bir alanında olması gerekir. Okuma olmazsa ne olur desek, okuma olmazsa gerçekten hem fert olarak geri kalırız hem de bizim diğer insanlara verebileceğimiz bir şey olmaz. Dinlemeyle okuma bir değildir." dedi.

"Gençlerin kitap okuma alanına çekilmesi gerekir"

Japonya'da yılda bir kişinin 25 kitap okuduğunu fakat bu sayının Türkiye'de 10 yılda bir olduğuna dikkat çeken Zengin, "Günümüzde sanal alemde gençlerin takıldığı ya da telefon gibi teknolojik aletlerle ilgilendikleri, meşgul oldukları bir dönemde okumanın bizim için ayrı bir yeri vardır. Okuma gerçekten ülkemizde azdır. Diğer ülkelere oranla düşük bir seviyededir. Japonya gibi bir ülke kendisi teknolojinin içerisindedir fakat yılda ortalama kişi başı 25 kitap okunmaktadır. Bu oran Türkiye'de ise maalesef 10 yılda birdir. Bu da bizim bu konuda ne kadar eksik olduğumuzu gösteriyor. Gençlerin kitap okuma alanına çekilmesi gerekir. Bu teşvikle mi olur başka bir şeyle mi olur ya da kampanyalarla mı olur…" ifadelerini kullandı.

"Okumazsak olmaz"

Okumanın ikiye ayrıldığını söyleyen Zengin, "Okuma ikiye ayrılır. Okumayı kâinatı okumayla normal okumaya olarak ayırıyoruz. Kâinatı okuma dediğimiz Allah'ın ayetlerini kâinata bakarak okuma tefekkürle ilgili olandır. Bu okumanın kişiye faydası çoktur fakat herkes bunu yapamaz. Herkesin bu alana ilgi duyması beklenemez fakat normal okuma ise herkesin ilgilenebileceği ya da o alanla ilgili kitap okuyabileceği bir yönü vardır. Bu alanın bizim için çok önemli bir yeri vardır. Okumazsak olmaz." şeklinde konuştu.

"Bir Müslüman olarak bizim okumayla ilgili programımız olmalı"

Zengin, Müslümanın okumayla ilgili mutlaka programı olması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Hayatımızda Allah-u Teala'ya yaklaşabilmemiz, O'na layık bir kul olabilmemiz için okumamız gerekir. Dinimizi okuyarak öğreniyor daha sonra yaşıyoruz. Bu geçmişte böyle olmuştur, şimdi de böyle olacaktır. Bir Müslüman olarak bizim okumayla ilgili programımız, düzenimiz olmalı. Maalesef bu konuda eksiğimiz çoktur. Umarım bu konuyla ilgili bir adım atarız." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir