• DOLAR 32.526
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2402.414
  • ...
Helal yoldan para kazanmak için alın teri döküyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hava sıcaklığının 50 derecenin üzerine çıktığı Şanlıurfa'da güneş altında saatlerce çalışan işçiler, ekmek parası için mecburen çalıştıklarını ifade ettiler.

Hem sıcaklıkla hem de işle mücadele ettiklerini söyleyen işçiler, helal yoldan para kazanmaya çalıştıklarını vurguladı.

İnşaatlarda aşırı sıcaklar altında alın teri döken işçiler, sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar yoğun bir mesai harcıyor. İnşaat işçiler, mesleğin zorluğunu İLKHA'ya anlattı.

"Hava sıcak olsa bile mecburen çalışıyoruz"

Sedat Tartal

Sıcağa rağmen helal yoldan para kazanmayı amaçladıklarını belirten Sedat Tartal, "Havalar çok sıcak. Çalışsak da olmuyor çalışmasak da olmuyor. Çalıştığımız zaman hava çok sıcaktır. Deprem zamanında iş yoktu diye hepimiz aç kaldık, perişan olduk. Hava sıcak olsa bile mecburen çalışıyoruz. 1 gün çalışmazsak 2 gün aç kalıyoruz. Çalışınca da baya bir yoruluyoruz. Mecburen sıcaklığı idare ediyoruz. Hem yükseklik hem de sıcaklık olarak tehlikeli bir işteyiz. Bütün zorluklarla karşı karşıyayız. Hava sıcaklığı daha sıkıntıdır. Helal yoldan kazanıyoruz. Art niyetimiz olsaydı bu iş yerine hırsızlık yapardım ama helal olsun 5 kuruşu eksik olsun diyoruz." dedi.

"Ekmek parası için alın teri döküyoruz"

Erdal Kerpiç

Aşırı sıcaklıklardan dolayı susuzluktan boğazlarının kuruduğunu vurgulayan Erdal Kerpiç, "Hava çok sıcaktır. Sıcaklığa dayanamıyoruz. İnşaat işi çok zordur, kolay değil. Kolay bir iş yok. Sıcakta çalışmak güzel bir duygu değil, aşırı bir sıcak var. Susuz kalıyoruz, boğazımız kuruyor. Mecburiyetten çalışıyoruz. Ekmek parası için alın teri döküyoruz. Helal yoldan para kazanmak için çalışıyoruz. Kışın soğuk veya yağmur olunca işi bırakıyoruz ama yine de çalışıyoruz. Yazın da aşırı sıcaklıklara karşı çalışıyoruz." diye konuştu.

"Helal yoldan para kazanmak için çalışıyoruz"

Sait Tartal

Sıcaklıklardan dolayı etkilendiklerini söyleyen Sait Tartal, "Bizim işimiz hep zordur. Yukarıya kaldır, aşağıya indir, sök ve çak işini yaparken sıcaktan dolayı zorlanıyoruz. Sıcak bizi çok zorluyor. Yukarıya malzeme çıkarmak zorluyor. Helal yoldan para kazanmak için çalışıyoruz. Ekmek teknemiz, rızkımız buradadır. Altın teri döküyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir