• DOLAR 32.238
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2507.527
  • ...
Halka açık piknik alanı işletmecisinden yetkililere çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendi imkânlarıyla yol yaparak geçici süreliğine hizmete açan mekânında elektriğin olmaması ve yolun da bozuk olması nedeniyle ailelerin durumdan şikâyetçi olduğunu belirten Ateş, gerekli tüm girişimlere raağmen herhangi bir adım atılmamasından yakındı.

Yol, elektrik ve su sorununun giderilmemesi halinde halk için açtıkları piknik alanını kapatmak zorunda kalacaklarını dile getiren Ateş, yetkililerden konuyla ilgilenilmesi talebinde bulundu.

Ateş, "Burayı 10 yıldır işletiyorum. Uğraşıyorum ama bir türlü yolumu yaptıramadım. Elektrik alamadım. Kendi imkânlarımla makine çalıştırıp kendi yolumu yaptırmama rağmen 7 aydır imara alamıyoruz. Kaç tane dilekçe verdim karşılık bulamadım. DSİ’ye gidiyorum bana ‘benim yoluma dokunamazsın’ diyor, belediyeye gidiyorum DSİ’ye aittir karışamayız diyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Buraya ben değil halk geliyor”

Buraya halkın geldiğini söyleyen Ateş, "Lüks araçlarıyla her gelen bize ve belediyeye sitem edip, bu yolların sahibi yok mu diyorlar. Kaç yıldır buradayım bir iş yapamadım. 2 aydır zar zor geçim yapmaya çalışıyorum. Pazar günleri millet geliyor, hafta içi kimse yok. Kimse aracını bu yollara vurmuyor, bizler de ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kapatıp kapatmamakta karar aşamasındayım. Bu gidişle kapatacağım.” diye konuştu.

“Şu anda imkânsızlıklardan ötürü ancak 30 aileye hizmet verebiliyoruz”

Ateş, “Bingöl’de açık alan olarak tek yerdir burası. Başka bu denli açık arazili halka açık yer yok.  Bahçe tarzı var ancak bu şekilde yok. Yerimiz açık ve ferah ancak ne yazık ki ne yolumuz var ne elektriğimiz var. Uğraştık uğraşmadık bir şey yapamadık. Şu anki şartlarda bile 30 aileye hitap edebiliyoruz. Ancak istenilen hizmetler olduğunda, yol, elektrik ve su gibi hizmetler olursa, belli şartları yerine getirdiğimiz zaman 100 aileye hizmet edebilme kapasitemiz olur. Yolumuzu yapsınlar. Sadece 20 kamyon mıcır dökülse yeterli ama kimse bunu dökmüyor. Sadece belli şahıslara hizmet veriyorlar. Belediye, DSİ ve Köy Hizmetleri ve bazı iş adamları olsun bunlardan bir kamyon istediğimiz zaman diyorlar biz yapamıyoruz ama bazılarına 100 kamyon getirip dökmüşler. İnsanlar gelip bana niye elektrik ve yol yok diyor. Ama yok ben ne yapabilirim?  Bu işlerin yetkilileri var, bizim işimiz dilekçe vermek ve müracaat etmek ama yaptıramıyoruz. 10 yıldır elektrikle uğraşıyorum. Vereceğiz dediler ancak sonrasında bana ‘kendin getireceksin, direkleri kendin alacaksın ve biz de gelip bakarız uygunsa elektrik getiririz’ dediler.”

“Yetkililerden tek isteğimiz bu yolları yapmaları”

Halkın piknik alanına zaman zaman yolcu taşıyan taksi şoförü Aytaç Bozyiğit ise, “Buranın yolundan dolayı taksiciler buraya pek gelmek istemiyorlar. Buradan yetkililere sesleniyorum; çok güzel mesire alanlarımız var ama yollarımız kötü olduğu için taksiciler buraya gelmek istemiyorlar. Yetkililerden tek isteğimiz bu yolları yapmaları.” şeklinde konuştu. (İLKHA)








Bu haberler de ilginizi çekebilir