• DOLAR 32.265
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Yetimler Vakfı Bingöl temsilciliği yetim ailelere ve çocuklara yönelik piknik düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurt içi ve yurtdışında bulunan yetim aile ve çocuklara yönelik hayırlı hizmetleri ile öne çıkan Yetimler Vakfı Bingöl temsilciliği, yetim aile ve çocuklarına yönelik her yıl düzenledikleri geleneksel piknik programı düzenledi.

Yurt içinde çeşitli faaliyetleri olan Vakfın Bingöl temsilciliği, yetim aileleri Bingöl’ün en güzel yerlerinden olan Kadran Saklı Vadi Piknik Alanına götürüp güzel vakit geçirmelerini sağladı.

Programda, Yetimler Vakfı Bingöl Temsilcisi Ahmet Kızılboğa da hazır bulundu. Programda yetim çocuklara çeşitli ikramlar verilip yetim çocuklar sevindirildi. Etkinlik alanında eğlenen ve havuzda yüzen çocuklar doyasıya eğlendi.

40 aileden oluşan ve toplamda 20 kişilik yetim aile ve çocuklarının katıldığı etkinlikte ikramlar yapılıp sportif ve sosyal faaliyetler icra edildi. Etkinlik hakkında İLKHA mikrofonlarına konuşan çocuklar, çok eğlendiklerini ve bu etkinliklerin devamını beklediklerini söylediler.

“Yetimlerin en büyük sahibi Allah’tır”

Program hakkında konuşan Yetimler Vakfı Bingöl Temsilcisi Ahmet Kızılboğa, “Yetimler Vakfı Bingöl İl Temsilciliği olarak, bu yıl da yetim aileler ile bir araya geldik. Yaklaşık 40 aile ve çocuklarıyla beraber 120 kişilik yetimler olarak bugün bu yeşil ve güzel alanda bir araya geldik. Buraya gelmemize katkı sağlayan özellikle maddi ve manevi olarak destek veren gönüllü sponsorlarımız ve hayırseverlerimiz var, Rabbim hepsinden razı olsun. Malumdur ki yetimlerin en büyük sahibi Allah’tır. Allah yetimleri koruması altına almıştır. Ümmetin medar-ı iftiharı olan Peygamber efendimiz aleyhisselam da kendisi de bir yetim olarak dünyaya geliyor. Allah ‘O’nu yetim olarak biz büyüttük’ diyor. Peygamberimiz aleyhisselam diyor ki, ‘Beni Rabbim en güzel bir şekilde terbiye etti." ifadelerini kullandı.

“Yetim ailelere sahip çıkmak Müslümanlar olarak hepimizin görevidir”

Kızılboğa, “Yetim ailelere sahip çıkmak Müslümanlar olarak hepimizin görevidir. Bunlara sahip çıktığımızda, tabii ki böyle güzel etkinlikler yaparak onların mutlu olmasına ve sevinmesine ve eğlenmesine şahit olduğumuzda elhamdülillah bizler de seviniyoruz. Onların sevinci bizim sevincimizdir. Nasıl ki aileler çocuklarıyla bu yaz aylarında piknik gezi gibi yerlere gidiyorsa aynı şekilde bu yetim ailelerimizin de gezmeye ve pikniğe gitmeye ihtiyaçları vardır. Onlara da ancak gönüllü ve hayırsever Müslümanlar sahip çıktığında yüzleri güler. Bu vesile ile bütün hayırsever Müslümanlardan talebimiz budur ki, daha çok destek bekliyoruz, destekler artıkça daha güzel etkinlikler yaparız, daha güzel mekânlara götürürüz ve mutlu olmalarını sağlarız. İnşaallah yetimlerin sayesinde Allah bizlere hayırlar, sevap ve mükâfat bol bol verir. Etkinlikte katkısı olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

“Yetim çocuklar etkinliklerde çok seviniyorlar”

Kızılboğa, “Yetim ailelerin çocukları bu tarz etkinlikleri gördüğünde çok seviniyorlar, çok hoşlarına gidiyor ve bizlere ve hayır sahiplerine dua ediyorlar. BU anlara şahit olunca bizim de çok hoşumuza gidiyor. Bir yetimi güldürmek ve sevindirmek ayrı bir sevap ve mükâfattır, Allah’ın ve Peygamberin hoşnutluğunu kazanmaktır. Hayırseverlerden desteklerini çoğaltmalarını istiyoruz. Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

“Yetim çocukların mutluluğu ve neşesi bizim de mutluluğumuz ve neşemizdir”

Yetimler Vakfı Gönüllüsü Elif Dursun, “Bingöl Yetimler Vakfı olarak hazırladığımız piknik etkinliğine iştirak eden tüm misafirlerimizden Rabbim razı olsun. Ayrıca bugün bizlere destek veren ve yalnız bırakmayan tüm hayırseverlerimizden Rabbim razı olsun. Yetim çocukların mutluluğu ve neşesi bizim de mutluluğumuz ve neşemizdir. Buradan bütün hayırseverlere sesleniyorum; Yetimlerimizi yalnız bırakmayalım ve desteklerimizi sunalım. Onlar mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Rabbim emeği geçen ve katkı sunan herkesten razı olsun." dedi.

“Yetimlere sahip çıkmak dünya ve ahiret mutluluğu için önemli ve hayırlı amellerdendir”

Yetimler Vakfı Gönüllüsü Ayşe Altunay, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz Yetim ailelerle buluşma etkinliğindeyiz. Yetimlere sahip çıkmak dünya ve ahiret mutluluğu için önemli ve hayırlı amellerdendir. Bugün her kes bu durumda olabilir. Üzerimize düşen görevler onların yanında olmak sevinç ve hüzünlerine ortak olmaktır. Allah hayırseverlerden razı olsun, katkıları oldukça böyle güzel etkinliklerimizin sayısını ve alanını genişletme hedefindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Yetimler Vakfı gönüllüleri

“Ümmetin yetimleri gerçekten her şeyin en güzelini hak ediyor”

Yetim bir çocukla yaşadığı bir anekdotu paylaşan Altunay, “ Bir yetim evladımız, et yiyecek miyiz, yüzecek miyiz demesi beni derinden etkilemişti. Bizler de hayırseverlerin desteği ile onların isteklerini yerine getirdik hamdolsun. Umarım bu çocukların bu masum hayallerini gerçekleştirmek bizlere nasip olur. Ümmetin yetimleri gerçekten her şeyin en güzelini hak ediyor.” şeklinde konuştu.

“Yetimler ümmete emanet olan değerlerdir”

HÜDA PAR Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Barban ise, “Bugün bizler de HÜDA PAR Bingöl Kadın kolları Başkanlığı olarak yetim ailelerin yanında olmak istedik. Yetimler ümmete emanet olan değerlerdir, onların her zaman yanında olmalıyız ve sosyal hayattan kopmamaları için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Etkinlikte emeği geçen hayırseverler ve gönüllülere teşekkür ediyorum.” dedi.

“Böyle etkinliklerin daha fazlasını bekliyoruz”

Miraç Tan

Piknik etkinliğine katılan Miraç Tan, “Çok güzel geçti,  çok eğlendik, yedik, içtik, yüzdük. Teşekkür ederiz. Böyle etkinliklerin daha fazlasını bekliyoruz, çok iyi olur.

Muaz Akdemir

Etkinliğe katılan Muaz Akdemir ise, “Mutluyum, buraya ailece gelip eğlendik. Havuzda yüzüp eğlendik, su oyunları oynadık. Bu etkinliklerin devamını istiyorum.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir