• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, otomobil fiyatlarında yapılan indirimlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Ticaret Bakanlığı'nın uygulamalarının olumlu sonuçlarını gösterdiğini vurgulayan Ertemel, özellikle spekülatif fiyatların kontrol altına alındığını belirtti. İkinci el araçlardaki fiyat artışlarının durduğunu söyleyen Ertemel, vatandaşların daha duyarlı bir tutum sergilediğini ifade etti.

CNN'in haberine göre, otomobil satışlarında belirlenmiş olan kurallara rağmen, bazı satıcıların farklı uygulamalara yönelebildiğine dikkat çeken Ertemel, Ticaret Bakanlığının bu konuda denetimlerini etkili bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı. Vatandaşların da bu tür durumlara karşı oldukça duyarlı olduğunu belirten Ertemel, basın ve sosyal medyada bu tür durumlarla ilgili paylaşımların arttığını söyledi.

Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sorunlarının azalması ve denetimlerin sıkı bir şekilde devam etmesi sonucunda, bu tür taktiklerin etkisini kaybetmeye başlayacağını dile getiren Ertemel, ikinci el araç piyasasında talebin azaldığını ve sıfır araç talebinin de özellikle kredi erişim zorlukları nedeniyle düştüğünü ifade etti.

Yönetmelikler nedeniyle ticari amaçlı araç alan bireysel kullanıcıların büyük bir kısmının siparişlerini iptal ettiğini belirten Ertemel, bu durumun ihtiyaç maksatlı otomobil almak isteyen vatandaşların talebini artırdığını söyledi.