• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kızıltepeliler Suriye`deki katliamı telin etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Aralarında Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe (Qoser) Şubesinin de yer aldığı 13 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Suriye Halkı ile Dayanışma İnisiyatifi, Kızıltepe Özgürlük meydanında bir basın açıklaması düzenledi.
 
STK`lar adında basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti yönetim kurulu üyesi İbrahim Bahadır, Suriye`de gerçekleşen katliamın sonuçlarının her geçen gün arttığına dikkat çekti.
 
Dünyanın Mısır`daki gelişmelere kilitlendiği bir süreçte, bu katliamın yaşanmasıyla gözlerin Suriye`ye çevrildiğini söyleyen Bahadır, "İslam alemi kıyımdan geçiriliyor, Ümmet kan ağlıyor… Mısır`da, Suriye`de, Kürdistan`da, Irak`ta, Çeçenistan`da 21. Yüzyılın Kerbelası yaşanıyor.
 
Moğollar mı, Haçlılar mı, Esed mi, Saddam mı, Büyük Şeytan mı, Baltacılar mı, Cunta mı yoksa Siyonistler mi? Acaba bu güne kadar kim daha fazla Müslüman katletti?
 
Yıllarca tarih kitaplarından, Haçlıların ve Moğolların Müslümanları nasıl katlettiklerini, nasıl doğradıklarını yaptıkları vahşetleri okuyup durduk. Onlara kızdık, la`net ettik hatta hızımızı alamadık küfretti.
 
Büyük Şeytan`ın yaptıkları vahşet çarşaf çarşaf yansıdı her yana. Afganistan ve Irak işgallerini, Afrika bombardımanlarını, Ebu Gureyb`i, Guantanamo`yu birebir yaşadık, halen yaşıyoruz" dedi.
 
"Kurt, gövdenin içine girdi"
Bediuzzaman`ın "Eskiden tehlikeler hariçten gelirdi; onun için mukavemet kolaydı. Şimdi tehlike içeriden geliyor. Kurt, gövdenin içine girdi. Şimdi, mukavemet güçleşti. Korkarım ki, cemiyetin bünyesi buna dayanamaz. Çünkü düşmanı sezmez. Can damarını koparan, kanını içen en büyük hasmını dost zanneder. Cemiyetin basiret gözü böyle körleşirse, iman kalesi tehlikededir" sözlerini hatırlatan Bahadır, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Daha Mısırlı şehitlere yeterince ağlamamışken evet; ağlamamışken diyoruz, çünkü ağlamaktan başka bir şey gelmiyor elimizden. Suriye`de yaşanan katliam haberi ile yüreklerimiz dağlandı.
 
Daha Suriye`deki katliam için döktüğümüz gözyaşlarımız kurumamışken Lübnan`da vahşice katliamlara şahit olduk. Yarın hangi katliam haberleri ile uyanacağımızı artık kestiremiyoruz.
 
BM araştırma yapsın dese de, muhalifler biz de Sarin Gazı yok dese de, Baasçı Esed coğrafi şartlar uyarınca oraya gaz atmak mümkün değil diye havlasa da… Ortada bir gerçek var, binlerce masum sivil insan ve henüz daha ismi konulmamış bebek öldü. Suriye`de, binlerce çocuk nefessiz kaldı, gaz soludu ve öldü. Hem de baka baka babalarının analarının gözlerinin içine. 1500 dolayında insan bir nefeste katledildi. Ve Suriye`de yaşanan vahşetin en büyük müsebbibi Suriye Baas Rejimidir, Beşar Esad`tır." (Mehmet Aslan - İLKHA)
 
Basın açıklamasına destek veren STK`lar:
Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi, HUDA PAR, Eğitim Bir Sen, İrfan Der, İHL Der, Hikmet Der, Köy Der, Rahmet Gıda, Dost Der, Tesettüre Çağrı Platformu, Kur`an Nesli Platformu, Peygamber Sevdalıları Platformu, Özgür Eğitim Sen, Ensar-Der

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir