• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Zulme lanet Mısır`a destek mitingi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Mitingi Peygamber Sevdalıları Platformu, Memur-Sen, Ab-ı Hayat Derneği, Kim-Der, İHH, İkbal-Der ve gönüllü STK`lar tarafından düzenlendi. Binlerce Kahta halkının katıldığı mitingde, darbecilere lanet yağarken, darbeye direnen Müslümanlara selam gönderildi.
 
Kahta 100. Yıl Parkında ise saat 18.00`de, Mısır`da zulme uğrayanların resimlerinin gösterildiği bir sergi açıldı.
 
Mitinge konuşmacı olarak Kim-Der Başkanı Sebahattin Karakayalı, Memur-Sen Başkanı Nevzat Güzel, Kahta Ab-ı Hayat Derneği Başkanı ve İHH gönüllüsü İsmail Tümer ve Haci Çiçek Hoca katıldı.
 
Program Hafız Halil Ödemiş Hoca`nın Kur`an-Kerim tilaveti ile başladı. Kim-Der Başkanı Sebahattin Karakayalı yaptığı konuşmasında, Müslümanların birlik olması gerektiğini söyledi. Türkiye`nin de Mısır`a çevrilmeye çalışılacağı ve bu provanın Gezi Parkında sergilendiğini ifade eden Karakayalı, Müslümanların uyanık olmaları gerektiğini vurguladı.
 
Yapılan zulümlere ve zulme karşı sessiz kalanlara tepki gösteren Memur-Sen Başkanı Nevzat Güzel de, "Şunu unutmayalım ki, küfür için en iyi Müslüman ölü Müslüman`dır. Fakat küfrün oyunlarını bozacağız. Bu defa yanlış yere çattılar, Mısır`ın o dinamik gençlerine çattılar" şeklinde konuştu.
 
Zulmün Hz. Adem döneminden beri olduğunu ve devam edeceğini dile getiren Kahta Ab-ı Hayat Derneği Başkanı ve İHH gönüllüsü İsmail Tümer ise, "Kıyamete kadar hak ile batılın, zalim ile mazlumun mücadelesi devam eder. Biz hayatımıza ümmet bilincini koymadığız sürece ömrümüzün sonuna kadar zalimlere yem olacağız." dedi.
 
Haci Çiçek Hoca da, Müslüman kişinin ümitvar olması gerektiğini vurgulayarak Seyyid Kutub`un hayatından kesitler sundu.
 
Program Çağrı İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden program Mustafa Demir`in yaptığı dua ile sona erdi. (Mehmet Eren - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir