• DOLAR 32.613
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Suriye ve Mısır`daki katliamlar Cizre`de kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi ve ilçede bulunan 20 STK tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında Mısır askeri darbesi ve Mısır`daki katliamın yanı sıra Suriye`de gerçekleştirilen ve kimyasal silahların kullanıldığı katliam kınandı.
 
Sanat Sokağında düzenlenen kitlesel basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Dündar okudu.
 
Mısır`daki darbe demokrasiye değil İslam`a karşıdır
Bugüne kadar binlerce sivilin katledildiği Mısır darbesinin dile getirildiği gibi demokrasiye değil İslami yönetime karşı yapıldığını belirten Dündar, "Mısır`daki yaşam hakkını ihlal ve tehdit eden, barışçıl toplantı ve gösteri hakkını, ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran bu kanlı müdahale vahşettir. İnsanlığa karşı işlenen bir cinayettir. Gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemez ve meşrulaştırılamaz.
 
"Kafirler cesaretlerini Müslümanların suskunluğundan alıyor"
Kafirler, cesaretlerini silahlarından, süper güçlerinden almıyorlar. Biz Müslümanların suskunluğundan, alıyorlar. Sessizliğimizden, kardeşlerimize sahip çıkmadığımızdan alıyorlar. Şehid Şex Ahmet Yasin; "Allah`ım Ümmetin suskunluğunu sana şikâyet ediyorum" derken adeta günümüz Arap diktatörlerince sindirilmiş olan Müslümanları şikâyet ediyordu" dedi.
 
"Suriye ve Mısır halkının yanındayız"
Suriye`de kimyasal silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamı da kınayan Dündar, "Mısır ve Suriye halkının yanında olduğumuzu, darbeler ve katliamlar nerede olursa olsun karşı olduğumuzu deklare etmek, darbecileri ve katliamcıları kınamak ve lanetlemek için toplandık. Mısır ve Suriye`de yaşanan katliamlar ile Müslüman halkın iradesini fikir ve düşünce özgürlüğünü yok sayma ve belli bir zümrenin gücünü cumhurun üzerine çıkarma anlamına gelir ki, er ya da geç bu cuntacı ve darbecilerden hesabı sorulacaktır inancıyla mazlum Müslüman halkların yanında olduğumuzu, dualarımızla onları desteklediğimizi ifade ediyoruz" diye konuştu.
 
Mısır`daki darbenin arkasında ABD ve Siyonist İsrail`in bulunduğunu belirten Dündar, "Bu süreçte AB, BM ve ABD başta olmak üzere bazı İslam ülkelerinin yöneticilerini de darbecilere destek veren açıklamalarından ötürü şiddetle kınıyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde özgür halkların iradesine karşı yapılan bu tür saldırıları meşru göstermeye çalışmalarını kesinlikle kabul etmiyor bu zihniyete sahip olan herkesi kınıyor ve lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Ehli Kıble birleşmeli"
Yapılan zulümlere karşı Müslümanların birleşmesi gerektiğini vurgulayan Dündar, "Kâfir topluluklar Müslümanlara üstünlük sağlamak ve Müslüman halkları sömürmek için birleştiler. Yıllardır emperyalist ülkeler haçlı ittifakı üzerine İslam beldelerine saldırıyor. Dökülen kanların, talan edilen memleketlerin, kirleten ırzların, ayaklar altında çiğnenen mukaddesat ve hürmetlerin haddi hesabı kalmadı. Tüm bu yapılan vahşete karşı bütün dünya Müslümanları olarak aynı safta birleşmeliyiz. İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.v.s) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor: `Müslüman Müslüman`ın kardeşidir ona zulmetmez; onu düşmana teslim etmez.` Bugün biz dünya Müslümanlarının bize yapılan zulme karşı nasıl hareket etmemiz gerektiğinin ölçülerini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. O zaman Bu birlik ve kardeşliğin önüne kişisel menfaatler, örgütsel çıkarlar. Cemaatçilik anlayışı, Mezhebi taassuplar geçilmemeli. Aksi takdirde fitne ateşi ve zülüm her tarafı yakacaktır." dedi.
 
Sık sık tekbirlerin getirdiği açıklamada, atılan Kürtçe sloganlarla darbecilere ve katliamcılar lanetlendi.
 
Program, bölgenin tanınmış alimlerinden ve kanat önderlerinden Molla Abdullah El Boti tarafından yapılan dua ile son buldu. (Abit Dündar - İLKHA)
 
BASIN AÇIKLAMASINA DESTEK VEREN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Cizre ilçesi Camilerini ve Kur`an Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Cizre Kuyumcu ve Sanatkârlar Derneği, Engelsiz Yaşam Derneği, Mazlum-Der Şırnak Şubesi, Eğitim Girişimcileri Derneği, Esnaf sanatkârlar Kefalet Kooperatifi, Maruf Din Gönüllüleri Derneği, Şeyh Esat Cami derneği, "Eğitim-Der, Nur Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Muhtarlar Derneği, Sağlık-Sen Cizre Şubesi, Eğitim-Birsen Cizre Şubesi, Hayattan Cami Derneği, Memur-Sen Cizre Şubesi, Cizre Musiki Cemiyeti Derneği, Cizre Nuh Gıda Bankası, Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi ve Cizre Kalıpçı ve sıvacılar Derneği.

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir