• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Ağrı'da TOKİ mağdurları basın açıklaması yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı merkez Suçatağı mevkiinde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının kendilerine bir türlü teslim edilmediğini belirten hak sahipleri basın açıklaması yaptılar. Sorunlarını yetkili mercilere aktardıklarını belirten konut sahipleri tüm girişimlerine rağmen sonuç elde edemediklerini belirttiler.

Suçatağı mevkiinde yapımı biten 896 konut için her ay taksitlerini ödediklerini belirten ev sahipleri türlü bahanelerle evlerine yerleştirilmediklerini illeri sürdüler.

Konut sahipleri adına basın açıklamasını Mustafa Aras okudu. Aras, yaptığı açıklamada mağduriyetlerini şu şekilde ifade etti," Bizler 896 konutluk Suçatağı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurlarıyız. Konutların yapım, çevre düzenlemesi, peyzaj çalışması, yol ve sokak aydınlatması başta olmak üzere tüm aşamaları tamamlanan konutlar kullanıma hazır bekletilmektedir."

"Normal şartlarda ödemelerin konut teslimi müteakiben başlaması gerektiği halde, bizler hem kaldığımız evlerin kirasını ve hem de TOKİ taksitlerini ödemeyi göze alarak şartları kabul ettik." Diyen Aras, "Bizler 17 aydır hem kaldığımız evlerin kiralarını öderken ve hemde TOKİ taksitleri katlanılması güç koşullar meydana getirmekte ve büyük bir mağduriyete sebep olmaktadır. Zira bu maddi külfetleri karşılayamayan bir çok hak sahibi ev eşyalarını yakınlarının evlerinde ve depolarda bulundurmaktadır. Bu sıkıntıların yanında sorunlarımızı dinleyecek muhatap bulamamaktayız." İfadelerini kullandı.

Yetkililerin kendilerini oyaladıklarını iddia eden Aras, " Bize Mayıs ayından beri 5 gün 10 gün sonra evleriniz hazır olacak söylemleri ile bizleri oyaladılar. Deyim yerindeyse TOKİ, yüklenici firma, Belediye, Valilik arasında mekik dokuyoruz. Fakat çaldığımız her kapı bize çözüm üretmenin çok uzağında kalıyorlar. Şimdi mevsimsel süreç içerisinde kışa hazırlık, yakacak alımı, depozito, gider verilmesi gibi ikamet edeceğimiz yerin gösterilmesi bakımından çocuklarımızın gideceği okula kadar hayatımıza yön verecek faktörler gibi belirsizliklerin bir an önce son bulması gerekmektedir. Nitekim bu durum bizleri ümitsizliğe hapsettiği gibi, ev kirası ile TOKİ taksidini ödeyemeyen bir çok ailede icra yoluyla takibin eşiğine gelmiştir." Şeklinde konuştu.

Aras, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ederek yaptığı basın açıklamasına son verdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir