• DOLAR 32.149
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2471.725
  • ...
Gaziantep'teki tarihi çarşı esnafı: "Rağbet beklentilerimizin altında"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 300 yıllık Almacı Pazarı esnafı, gurbetçilerin gelişiyle birlikte piyasada biraz hareketlenme gözlense de beklentileri karşılamadığına dikkat çekti.

Dönüş yoluna geçen gurbetçilerin alışveriş için geldikleri çarşılarda en çok Gaziantep'in yöresel, doğal ve organik ürünlerini tercih ettiğini ifade eden esnaf, gurbetçilerin kışlık alışverişlerini yaptıklarını belirtti.

Ürünlerini raflara tek tek dizen çarşı esnafı, çarşının yavaş yavaş hareketlendiğini dile getirerek tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Aydın Şenkaya

Gaziantep'in en eski çarşılarından biri olan Almacı Pazarı'nda 50 yıldan beri esnaflık yaptığını belirten Aydın Şenkaya, önceki yıla oranla satışlarında yüzde 30 azalma olduğunu belirtti.

Şenkaya, "Bu sene de memleketlerine tatil için gelen gurbetçilerin sayısı fena değil. Piyasayı az dahi olsa hareketlendirdiler. Ancak geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 oranında bir azalma oldu." dedi.

Gurbetçilerin kışlık erzaklarını aldıklarını dile getiren Şenkaya, salça, kırmızı biber, kimyon ve kurutmalık patlıcan gibi ürünlerin çok fazla tercih edildiğini dile getirdi.

Fatih Özsefil

Bir asırdan beri dededenn toruna bu işi yaptıklarını belirten pazar esnafından Fatih Özsefil ise, gurbetçilerin en çok yöresel ürünleri tercih ettiğine vurgu yaptı.

Özsefil, "Bu sene beklediğimiz oranda gurbetçi vatandaşımız yok, fiyatların pahalılığı işimizi çok etkiliyor ama biz elimizden geldiği kadar fiyatlarda yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Gurbetçilerin özellikle yöresel ürünleri tercih ettiğini dile getiren Özsefil, kurutmalık patlıcan, salça, pul biber, nar ekşisi ve baharatların tercih edildiğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir