• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Bursalılar Merinos Parkı'nın miting alanı olmasını istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Kent Konseyi (BKK) tarafından düzenlenen 'Bursa Konuşuyor' toplantısında bu kez geçici miting alanı olarak belirlenen 'Merinos Parkı' ele alındı. BKK katılımcıları, Merinos Parkı'nın miting alanı olmasına oybirliğiyle karşı çıktı.

Şehrin ve ülkenin önemli meselelerinin uzman kişiler ve vatandaşlar tarafından konuşulduğu 'Bursa Konuşuyor' toplantıları, sivil toplum kuruluşlarının BKK gönüllülerinin katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu'nda yapıldı. 'Merinos Parkı ve Kent Meydanlarının Kullanımı' konulu toplantının divan başkanlığını BKK Başkanı Semih Pala yaparken, divan üyeliklerini BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ve BKK Çocuk Meclisi Başkanı Abidin Durmuş yaptı.

"Miting alanları iyi belirlenmeli"
BKK Başkanı Semih Pala, BKK olarak üzerlerine düşen birçok görev olduğunu, vatandaşı, şehri ve ülkeyi ilgilendiren konuları gündemlerine alarak, fikirlerin dile getirildiği, çözümlerin ortaya konulduğu toplantılar düzenlediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin desteği, Bursalıların da sahiplenmesi sonucunda BKK'nin Türkiye'de bir numara olduğunu belirten Pala, 50 ayda 5 bin 800 faaliyet yaptıklarını ifade etti. BKK yapısının diğer şehirler tarafından incelendiğini de anlatan Pala, son olarak Tunceli'den ve Burdur'dan telefonla bilgi istendiğini belirtti.

Valiliğin ve Emniyet Müdürlüğü'nün seçimler öncesinde daha kullanılabilir yeni miting alanları belirlediğini hatırlatan Pala, Merinos Parkı'nın da bu alanlar içerisinde yer aldığını söyledi. Konunun enine boyuna tartışılması için toplantıyı düzenlediklerini dile getiren Pala, "Bursa'ya muhakkak bir meydan gerekiyor. Stadyum bölgesi veya başka bir alan Bursa'ya kazandırılmalı. Merinos Parkı, yolun altı ve üstü olmak üzere toplam 320 bin metrekaredir. Bunun içerisinde Merinos AKKM ve bazı binalar var. Genelde halkın gezdiği, dinlendiği ve spor yaptığı bir yer. Büyükşehir Belediyesi ayrıca 14 bin metrekarelik alanda ramazan eğlenceleri düzenliyor, kendi tesisinde halkın sosyal ihtiyacını karşılıyor. Bir ay sonucunda yeşil alanın yıllık bakımı da yapılıyor. Belirlenen alan zaten yapılırken konser alanı olarak düşünülmüş. Ancak fiiliyatta birçok sıkıntı çıkıyor. Partiler elbette demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Mitingler birer demokrasi bayramıdır. Ancak miting alanları iyi belirlenmeli, siyasi partiler için uygun çalışma alanları oluşturulmalıdır. Buradan çıkacak ortalama görüşü de ilgili yerlere BKK olarak ileteceğiz" dedi.

BKK Çevre Çalışma Grubu temsilcisi Ayhan Sarıbıyık ise, bir çevreci olarak Merinos Parkı'nın yılın sadece bir ayında yoğun olarak kullanılmasını, çimlerin de değiştirilmesi gerektiğini düşünerek sıkıntılı görmediğini dile getirdi. Ancak miting alanı olarak uygun görmediklerini söyleyen Sarıbıyık, stadyum meydanının da mitinglere ve resmi törenlere uygun şekilde yapılmasını önerdi.

Toplantının sonunda genel kanaatin oluştuğunu belirten BKK Başkanı Semih Pala, "Toplantıya katılanlar, Merinos Parkı'nın geçici dahi olsa miting alanı olarak kullanılmasını istemiyor. Bu kararı, ilgili yerlere yazılı olarak bildireceğiz. Gerekli tedbirlerin de alınmasını isteyeceğiz" dedi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir