• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriye sınırında tedbirler arttırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suriye'de kimyasal silah kullandığı saldırı sonrası Türkiye'nin sınır bölgelerinde yoğun güvenlik önlemleri alınıyor. Van AFAD Müdürlüğü'nün KBRN keşif aracı Akçakale'ye gönderilirken, Ceylanpınar'a gelecek ekibin ise Ankara'da istendiği belirtildi.

 

Sınırın uç noktasındaki görevliler, Türkiye'ye getirilen hasta ve yaralılar için kimyasal şüphesi gördükleri şahısları kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer (KBRN) keşif aracına bildiriyor. Her türlü donanıma sahip araçta önce şüphelinin kimyasal ölçüm taraması yapılıyor, taramada bulgu teşhisi konulan şahıs hastaneye sevk ediliyor.

Her türlü kimyasal tehdide karşı hazır bekletilen keşif aracında bulunan sabit detektörler sayesinde yaklaşık 3 kilometre alanda kimyasal ölçüm yapılabiliyor. Araçtaki ekip, özel kıyafetle görev yapıyor.

 

Sınır bölgesi Akçakale'ye gönderilen Van AFAD Müdürlüğü'nün KBRN keşif aracı da olası olaylara karşı hazır bekletiliyor. Araçtaki 9 kişilik ekip, yaklaşık 150 metreyi algılayan cihazlarla gümrük kapısında görev yapıyor.

 

Şanlıurfa AFAD Müdürlüğünden bir yetkili, sınır bölgelerinden olan Ceylanpınar'da şu an itibariyle AFAD ekibinin bulunmadığını ama Ankara'dan nükleer (KBRN) keşif aracının istendiğini bu ekibin en kısa zamanda ilçeye geleceğini ifade etti.

 

Sınır bölgelerine olası bir kimyasal saldırı tehlikesine karşı ne gibi tedbirler alındığını sorduğumuzda ise, "Şu an sadece KBRN keşif aracını getirdik' denildi.

Sınıra 70 km uzaklıktaki Haseki kentinde kimyasal silah deposu olduğu yönündeki iddiaları dile getiren Ceylanpınar halkı ise, herhangi bir kimyasal tehlikeye karşı halkın bilinçlendirilmesini ve gerekli tüm teçhizatların halka dağıtılmasını istiyor. (Osman Gülebak, Şuayb Özbey - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir