• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Bir Örtü Hikâyesine Nükteler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sorulan sorulara şöyle cevap vermişti.

‘’Bir TV programını seyrediyordum. Orada ünlü bir modacı, spikere şöyle dediğini gördüm’’

‘’Biz bu senenin kıyafet renklerini şu renk koyduk. Giysilerin modellerine de bunların olmasına karar verdik.’’

‘’Bu açıklama bir an beni düşünceye sevk etti. Sonra kendi kendime düşündüm! Bunlar benim giyeceğim giysilerime, modeline, rengine nasıl karar verirler? Oysa benim bu tür şeylerde karar vermem gerekmiyor mu? Ve kendimle yüzleşmeye başladım. Aslında modacının dedikleri baştan sona kadar doğruydu. Yıllarca ben kendi kararlarıma göre değil de hep başkasının benim için uygun görüp tayin ettiği bir yaşamı idame ettiğimi fark ettim. Hür irademle hareket etmediğimi anladım ve iğrendim kendimden. Düşündüm! Düşündüm ki, hayatımda olan hiçbir şeye meğer karar vermiyormuşum. Bunu fark ettim. Sonra dinleri araştırmaya başladım. Benim kişiliğime değer veren din İslam dini olduğunu gördüm ve Müslüman oldum.’’
Örtünün, İslam’la tanışmasına ve Müslüman olmasına vesile olan bu bacımızın konuşma özeti bu şekildeydi.

Herkes bu bacımız gibi oturup düşünmeli! Hatalarımızla yüzleşmekten çekinmeden yüzleşmeliyiz. Şuan kılık kıyafetimiz, yaşam standardımız kime ve neye göredir? Bizim ölçülerimiz nelerdir?

Sonra;

Müslüman olmak, nefsin ve hevanın telkinleri doğrultusunda hareket etmek değildir. Ya da sadece parçayı gören mantığımızı, bütünü gören Allah’ın (cc) emirleriyle değiştirmekte değildir Müslümanlık. Kaldı ki bu eylem kişi için haddi aşmaktan öte değildir. Böyle bir eylem Allah ve Resulünün önüne geçmektir. Oysa Hucurat 1’de

Siz ey iman edenler! Asla Allah ve Resulünün önüne geçmeyin! Sorumlu davranın! (Allah’tan korkun) Çünkü Allah her şeyi işitendir, her şeyi bilendir.

Siz ey iman edenler diye başlayan bu ayet zımnen; ey iman iddiasında bulunanlar, iddianızı ispatlayın diyor. Ya ne yaparak?

Allah ve Resulünün önüne geçmemekle! Kendi mantığınıza, kendi dar görüşünüze göre hareket etmemekle. Bir eyleme geçmeden Allah bu konuda ne diyor sorusunu sorarak…

Müslüman olmak Kur’an ve sünnet ölçülerine tabi olmaktır. Müslüman’ın ölçüleri, yaşam standartları vahiy ve sünnet eksenli olmalıdır.

Tesettür vahiyle sabit Allah’ın bir emridir. O halde tesettür konusunda da imanımızı ispatlama sadedinde bulunmalıyız. Allah’ın Nur suresinin 31. Ayetinde istediği gibi bir tesettüre bürünmeliyiz.

Allah’ın emirlerine kayıtsız, şartsız boğun eğen, teslim olan ve itaat edenlere selam olsun…

 

Sümeyye Öz / Mardin (Kızıltepe) - Yaş: 20

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir