• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vali Gül'den sokak hayvanı tepkisi: Sahipli olmaları lazım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAHİPSİZ HAYVANLAR

Sokak hayvanlarının toplantılmasına dair talimatı ile ilgili gelen soru hakkında “Dünyanın her yerine gittiğinizde sahipsiz adam görürsünüz; sahipsiz hayvan göremezsiniz.” diyen Vali Gül şöyle devam etti:

 Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanların sahipli olması lazım. Dolayısıyla ‘ya ben çok seviyorum, sahipsiz olsun, mahallede dolaşsın’ zaman zaman da insanlara zarar verirse ‘hoş görelim’ deme lüksümüz yok. Kanunen belediyelere bir görev verilmiş; belediyeler görevini yapacaklar. Belediyeler görevini yaptığında, toplumda konuştuğumuz bu problemlerin yüzde doksanı ortadan kalkmış olur. Ama belediye görevini yapmazsa, vatandaş da ‘ya bunlara dokunmamak gerekiyor, o da bir can’ dediğinde vatandaşın yaşam kalitesi düşüyor ve can kayıpları oluyor.

Ben Gaziantep’te şahit oldum, yasaklı ırklardan bir köpek çocuğun kafatasını yemişti. Bu hayvanseverlikle, ‘hoş gör normal karşıla’ diyebileceğimiz bir mesele değil. Hayvanların birer sahibi olacak; bunları sevenler de bunları sahiplenecekler. Onun dışındakileri de belediyeler kısırlaştırıp görevini yapacak. Dolayısıyla hem belediyeler hem hayvanseverler hem de vatandaşlar görevini yaptığında sahipsiz hayvan problemimiz de kalmamış olacak. 

ESENYURT’TAKİ BAYİ SALDIRISI

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenyurt'ta gerçekleşen ve Türkiye gündeminde çokça konuşulan saldırı hakkında Vali Gül, "Suç işleme, suça bulaşma konusunda Esenyurt’ta özel bir durum varmış gibi bir hava estiriliyor ancak bu durum böyle değil. Esenyurt'ta da özel baktığımızda geçen seneye göre suçlar yüzde 9 oranında düşmüş. Esenyurt'un nüfusu artmasına rağmen, suç oranı yüzde 9 azaldıysa demek ki bir mücadele var" ifadelerini kullandı.

"100 YABANCIDAN 1 YABANCI SUÇ İŞLİYOR"

İşlenen suçların mülteci ve göçmenlerin üzerine atılması ve bu konuda yapılan propagandalar ile ilgili gelen soruya: “Her şeyin nizamı var. Uyuşturucu, terör, cinsel taciz ve benzeri suçlara karıştıysa bunu da sınır dışı ediyoruz. Dolayısıyla da bizim göç politikamız merhamet ve adalet eksenli, kimseye zulüm değil. Kimsenin burada başıboş dolaşmasına da müsaade etmiyoruz. Bu uygulama devam ettiği müddetçe ki böyle bir politika var devam edecek. Şehir genelinde 100 Türkiye vatandaşından 6'sı suç işliyorsa aynı sayıyla oranlarsak 100 yabancıdan 1 yabancı suç işliyor" şeklinde yanıt verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir