• DOLAR 32.603
  • EURO 34.902
  • ALTIN 2405.22
  • ...
Bitlis İl Müftülüğü yaz Kur'an kurslarına yönelik bağımlılık seminerleri düzenliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uyuşturucu yaşının ortaokullara kadar düştüğü bir süreçte il müftülüğü, yaz Kur'an kursuna kaydını yapan yaklaşık 14 bin öğrenciye her türlü bağımlılıkla mücadele seminerleri düzenliyor.

Merkez ve ilçelerde bağımlılıkla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, her türlü bağımlılıkla mücadeleyi toplum her kesiminin mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Geylani, "Aile bütünlüğünü tehlikeye sürükleyerek gençlerimizi tehdit eden, teknoloji bağımlılığı, sosyal medya, tütün, madde bağımlılığı veya bunlara benzer her türlü bağımlılıkla mücadele etmek her bireyin görevidir. İl müftülüğü olarak mücadele içindeyiz. Koordinatörlerimiz ile sahaya inerek tespit edilen bağımlılara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarımızda müftülüğümüz ve koordinatörlerimiz ile iş birliği içerisinde bulunan diğer kurumlarımıza ayrıca desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Bitlis il müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilere Bağımlılık Koordinatörü Elif Korkman Yurci tarafından, teknoloji ve tütün bağımlılığı, zararları ve korunma yolları konulu seminerler düzenlendi.

Yurci, toplumsal huzuru sağlamanın ancak yardımlaşarak mümkün olacağını dile getirerek bireyler arasında sağlıklı iletişimin kurulmasının önemine dikkat çekti.

Teknolojinin doğru ve yerinde kullanıldığında faydalı yönlerinin de olduğuna dikkat çeken Yurci, "Teknoloji doğru kullanıldığında pek çok faydası olduğu gibi, aşırı kullanıldığında da ciddi zararlar doğurabileceği unutulmamalıdır. Bilgisayar, tablet ve cep telefonu başında kalınan sürenin azaltılmalı. Buna alternatif olarak spor yapmak, top oynamak, bisiklet sürmek, kitap okumak gibi aktivitelere ağırlık verilmelidir." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir