• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dışişleri Lübnan`daki cami saldırılarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanlığı Lübnan`ın Trablus kentindeki 2 camiye Cuma namazı sonrası yapılan saldırıya ilişkin açıklamasında, çifte saldırıları şiddetle kınadı.
 
Dışişleri Bakanlığı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:
 
"Halklarımız arasında güçlü ilişkilerin Lübnan`daki en önemli simgelerinden biri olan, ortak tarih ve kültür mirasımızın birçok örneğini barındıran ve şehir halkının da ülkemize karşı samimi muhabbet duyguları beslediği Trablus şehrinde bugün (23 Ağustos) meydana gelen patlamaları şiddetle kınıyoruz.
 
İlk belirlemelere göre 27 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.
 
Başkent Beyrut`ta meydana gelen terör saldırısının üzerinden henüz bir hafta geçmişken, bu defa Trablus`ta kutsal ibadet mekanlarının hemen yakınında Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen eşzamanlı saldırılar Lübnan`ın istikrarı ve iç barışını sarsmaya yönelik bir oyunun sahnelenmeye çalışıldığına dair endişeleri daha da arttırmıştır.
 
Bu vesileyle, Lübnan`ın istikrarı ve toplumsal uyumunun korunmasını teminen tüm tarafların özveri ve sağduyu ile hareket etmelerinin öneminin yeniden vurgulanmasında yarar görülmektedir.
 
Türkiye, her zaman olduğu gibi Lübnan Devleti ve halkı ile dayanışmasını kararlılıkla sürdürecek olup, Lübnan halkına her türlü yardıma hazırdır." (İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir