• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
İlk kurumsal iş makineleri yıkama tesisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Karatay Belediyesi tarafından yapılan iş makineleri yıkama tesisi Karatay Belediyesi Başkanı Mehmet Hançerli tarafından hizmete açıldı.

 

Tesisin açılışında bir konuşma yapan Karatay Belediyesi Başkanı Mehmet Hançerli, "Bundan sonra Karataylılar belediye araçlarını daha temiz görecekler. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek kamu kurum ve kuruluşlarında olmayan iş makineleri yıkama tesisi açmış bulunmaktayız. Tesisin maliyeti 473.310,51 TL'dir. Greyderler, çöp araçları. Otobüsler dahil bütün belediye araçları bu tesiste yıkanabilecek. Bundan sonra Karatay belediyesine ait yüz 158 araç bu tesiste yıkanacaktır. Tesiste iki sorumlu bulunacak yıkamaya getirilen araçlar sürücüleri ve sürücü yardımcıları tarafından yıkanacak" dedi.

 

Hançerli tesis hakkında şu bilgileri verdi: "Yıkama tesisinde, 6 adet araç tıkama yeri, doğalgaz kombi ile çalışan sekiz adet hava apreyi, ayrıca odalar için 4 m panel radyatör duş ve lavabolar için 40 LT elektrikli su ısıtıcı, 5 adet 200 bar basınçlı su pompası (yıkama tesisatı sıcak- soğuk ayarlanabilir) 1 adet 150 bar basınçlı su pompası (Çöp araçlarının iç kısmını yıkamak için özel aparatlı), 3 adet basınçlı hava ile çalışan 100LT seyyar köpük püskürtme makinesi, 1 adet 1000 LT kapasiteli 8 atm. Basınçlı vidalı kompresör bulunmaktadır." (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir