• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Cuma hutbesinde `Tekbir` getirip `Rabia` selamı verdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Eski Araştırma Hastanesi karşısında bulunan Kaval iş Merkezi`nin mescidinde imamlık yapan Necmeddin Toprak, büyük bir duyarlılık örneği göstererek Suriye ve Mısır`da yaşanan katliamları anlatan bir hutbe irad etti.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı`nın hazırladığı hutbeye ek olarak duygu ve düşüncelerini aktaran Toprak, cami cemaati tarafından büyük beğeni topladı.
 
Toprak`ın irad ettiği hutbe sırasında kimi vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken, cami cemaati `tekbir` getirip Mısır direnişinin sembolü haline gelen `Rabia` işaretini yaptı.
 
"Kabil`in yolunu takip edenler hiç azalmadı"
Yeryüzünde ilk cinayetin işleyenin Hz. Âdem`in oğlu Kâbil olduğunu hatırlatan Toprak, "Kabil`in yolunu takip edenler hiç azalmadı. Hep aynı günahla kirlendi insanlık. Katiller ve zalimler hiçbir zaman kana doymadılar. Hep en temel insan hakkı olan hayat hakkına kastettiler. Sürekli cana kıydılar. Kadın, bebek, çocuk, yaşlı demeden mazlumları ve masumları katlettiler. Vahşetleriyle dünyayı kan gölüne çevirdiler. Sadece bir asır evvel, milyonlarca insan katledildi. İnsanlık, iki büyük dünya savaşı gördü. Nice işgaller, nice sürgünler, nice katliamlar yaşandı. İnsanlar, ne yazık ki kardeş olduklarını, Hz. Âdem ile Hz. Havva`nın çocukları olduklarını, canı verenin de alanın da Allah olduğunu unuttular. Biyolojik, kimyasal ve nükleer her türlü silahı ürettiler; kitlelerin ve özellikle müslüman milletlerin imhasında kullandılar. Acımasızca, iz`ansızca, insafsızca, imansızca kullandılar bu silahları. Silah tüccarları, silah satabilmek için nice çatışmalar çıkardılar. Ne düşmanlıklar ürettiler. Irkçılık uğruna nice hayatlar soldu. Sömürgecilik uğruna nice canlar yok oldu. İşgâllerle nice dünyalar son buldu." dedi.
 
"Hizbullah gibi yeryüzünün, gökyüzünün Müslümanı biz olalım"
Toprak hutbesinin devamında, "Seyfullah gibi, Kur`ân ve hadiste geçen mücahit Hizbullah gibi yeryüzünün, gökyüzünün Müslüman`ı biz olalım! Allah isterse, Kızıldenizi ikiye ayırıp firavun ve yandaşlarını helâk ettiği gibi, sisi ve darbe yandaşlarını, Esed ve vampir kandaşlarını da yerin dibine batırır. Saniyeler içinde on şiddetinde bir zelzele ile bütün zalim ve zorbaların canını alabilir. Allah isterse güneşin nurunu nara çevirir, katillerin başına cehennemi indirir, üzerlerine dağları devirir." ifadelerini kullandı.
 
Hutbe sonunda bazı katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
 
Okunan hutbenin ardından camii imamının `Tekbir` sesine karşılık olarak cami cemaati gür bir sesle "Allahu Ekber" ile karşılık verdi. (Fırat Arslan-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir