• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Alimler Cemiyeti Suriye`deki Saldırıyı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Merkezi Diyarbakır`da bulunan Âlimler Cemiyeti, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Suriye`de yaşanan kimyasal gaz destekli saldırıyı kınadı. Açıklamada, Müslümanların saldırıyı düzenleyen kuklalar yerine kuklacıları görmeleri gerektiğine dikkat çekildi.
 
Her gün yeni bir katliam
"İslam coğrafyasında her gün yeni bir katliam haberiyle uyanmaktayız" ifadesine yer verilen açıklamada, "Mısırın acılarını daha unutmamışken bir de Suriye`den kimyasal katliamı haberleri geldi. Yine sivillere yönelik saldırı, yine üst üste yığılmış kadın ve çocuk cesetleri, yine annelerin feryatları ve çocukların çığlıkları. Yine bir Hama, yine bir Rabia Meydanı ve yine bir Halepçe. Bizler, Âlimler Cemiyeti olarak Şam kırsalında kimyasal zehirlerle gerçekleştirilen katliamı nefretle telin ediyor, faillerinin ve müsebbiplerinin daha beteriyle cezalandırılmasını Kahhar ve Cebbar olan Rabbimizden niyaz ediyoruz. Katliamda şehadet mertebesine erenlerin cennet-i alaya yükselmelerini, yaralılar için Şafi olan Rabbimizden hayırlı şifalar dilerken kederli yakınlarına ve tüm yaralı ümmete sabr-ı cemil diliyoruz" denildi.
 
Kuklacılara bakmak gerekiyor
Müslümanların bu suçu işleyen kuklalara bakmaktan ziyade, bu silahların üretimini ve piyasaya sürümünü gerçekleştiren kuklacılara bakmaları gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "İlkin onları hesaba çekmelidirler. Ne kadar vahşice insan öldürme teknikleri ve aletleri varsa hep batılıların ürünü ve icatlarıdır. Dolayısıyla bu katliamlardan birinci derecede onlar sorumlu ve onlar insanlık suçu işlemekle yargılanmadırlar. Katliama Sebep olan da aynen fail gibi suçludur. İslam`da savaşın da bir hukuku vardır. Her ne şekilde ve ne şartlarda olursa olsun savaşamayan kadın, çocuk, yaşlı ve hasta gibi masum insanların katli haramdır, insanlık suçudur. Hele uykudayken insanları katletmek çok daha katmerli bir haramdır. Efendimiz aleyhissalatu vesselam, bu şekilde insan öldürmeyi ve ölü cesedi üzerinde oynamayı kati bir şekilde nehyetmiş ve yapanları lanetlemiştir" ifadelerine yer verildi.
 
"Lanet olsun Firavunlara"
"Bu itibarla Lanet olsun dünya emperyalizmine. Lanet olsun kirli oyun demokrasiye. Lanet olsun bugünün Firavunlarına, Karunlarına ve belamlarına" ifadelerinin yer aldığı açıklama, "İslam`ın yükselişini hazmedemeyen batı emperyalizmi, yerli işbirlikçiler vasıtasıyla tüm savaşlarını İslam coğrafyasına kaydırmış ve tüm yeni silahlarını Müslümanlar üzerinde deneme yolunu seçmiştir. Artık haçlı ordularını göndermeye gerek kalmamıştır. Çünkü gönüllü olarak emirlerini fazlasıyla yerine getirecek kuklaları vardır, Sisi`leri vardır, Beşşar`ları vardır ve kralcıkları vardır. Ama Müslümanların da Rableri vardır. "Zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrilip gideceklerini öğreneceklerdir" şeklinde son buldu. (Emrullah Araz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir