• DOLAR 32.296
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2442.669
  • ...
Filistin: Biden yönetimi bizi hayal kırıklığına uğrattı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maliki, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yer alan Filistin Dışişleri Bakanlığı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Filistinli Bakan, "Başkan Biden'ın verdiği sözlerin üzerinden üç yıl geçti ancak Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na (UNRWA) ve Kudüs'teki hastanelere yönelik mali destekten başka bir şey görmedik." dedi.

- Çin, Orta Doğu'daki varlığını artırmak istiyor

Dışişleri Bakanı Maliki, son olarak geçen ay Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine düzenlenen saldırılar dahil İsrail'in işlediği ihlallere karşı ABD yönetiminin pozisyonuna dair “ülkesinin karamsarlığını” dile getirerek, "Biden yönetiminin kendileri için hayal kırıklığı yarattığını" aktardı.

Filistin'in, destek bulmak için “Birleşmiş Milletlere (BM) tam üyeliğini destekleyen Çin'e giderek daha fazla yöneldiğine" işaret eden Maliki, şunları kaydetti:

"Çin, sadece ekonomik olarak değil siyasi olarak da Orta Doğu'daki varlığını artırmak istiyor. Dünyanın birçok ülkesi de çok önemli bir küresel oyuncu haline gelen Çin'in desteğini istiyor."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir