• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Lübnan`da Cuma Namazı Sonrası 2 Patlama:30 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFP ajansı güvenlik kaynaklarına dayanarak patlamalarda en az 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, 350 kişinin de yaralandığını duyurdu.

CUMA NAMAZINDAN HEMEN SONRA PATLADI

İlk patlama şehrin merkezinde, eski Başbakan Necip Mikati`nin evinin yakınında meydana geldi. Mikati`nin ofisinden yapılan açıklamada eski Başbakan`ın olay sırasında Trablus`ta olmadığı belirtildi.

Anadolu Ajansı`nda ise Lübnan`ın Trablus kentinde cuma namazı çıkışında iki camide birkaç dakika arayla meydana gelen patlamalarda, ölü sayısının 27`ye, yaralı sayısının ise 352`ye yükseldiği belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanı Ali Hasan Halil yaptığı açıklamada, patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 27`ye, yaralananların ise 352`ye yükseldiğini ifade ederek, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Lübnan güvenlik kaynakları, patlamanın bomba yüklü araçlarla gerçekleştirildiğini açıkladı.

SELEFİ LİDERİN DURUMU BİLİNMİYOR

Reuters ajansı da ikinci patlamanın meydana geldiği Takva Camii`nin, Selefilerin ileri gelenlerinden Şeyh Selim Refii`nin cuma namazlarını kıldığı cami olduğunu duyurdu. Patlama sırasında Refii`nin içeride olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Suriye sınırındaki Trablus`ta daha önce de Sünni ve Şiiler arasında çatışmalar yaşanmıştı. Şehir, Suriye`deki iç savaş kaynaklı birçok olaya da sahne olmuştu.

Lübnan`ın başkenti Beyrut, son olarak bu sabah israil hava kuvvetleri tarafından vurulmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir