• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
ÖSO Komutanlarından İstifa Tehdidi -VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özgür Suriye Ordusu komutanları, Şam`da 1000`den fazla insan hayatını kaybettiği kimyasal silahlarla düzenlenen saldırılardan sonra istifa edeceklerini açıkladı.

Çok sayıda ÖSO komutanı, bir video yayınlayarak bir yıldır verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek kendilerine Suriye`nin dostu diyen ülkelerin bile kırmızı çizgilere duyarsız olduğunu ifade etti.

Komutanlar adına açıklamayı ÖSO`nın önde gelen komutanlarından Albay Fatih Hassun yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Bismillahirrahmanirrahim

Biz Genel Kurmay`a bağlı Kuzey, Doğu, Orta Batı, Humus, Askeri Meclislerin temsilcileri, ilaç ve tıbbı yardım malzemeleri ve Suriye topraklarındaki bütün devrimcilerin cephe komutanlarıyız.

Mübarek Suriye Devrimi`ne karşı bütün dünyada ve uluslararası arenada bir komplonun olduğu açığa çıkmıştır. Yasak olan silahları bile Suriye`deki mecusi ihtilaline vererek ülkede kan dökmesine ortak olmuşlardır.

Suriye halkına dost olduğunu söyleyen ülkelerin bir yıldan beri sürdürdükleri yalan iddialardan bu ülkelerin kırmızı çizgilere önem vermediği anlaşılmıştır. Rusya, Çin İran ve Irak`ın yanı sıra Hizbullah ile Mısır ve diğer yerlerden gelen paralı askerler mecusi ihtilaline destek vermektedir. Suriye halkının İslam ve Arap dünyası adına verdiği mücadeledeki kurbanları ile karşılaştırıldığında dost Arap ve diğer ülkelerin yardımları çok küçük kalmaktadır. Bu ülkeler sorumluluklarını yerine getirmezlerse eğer, bu ateş her tarafa sıçrar.

Bu sebepten dolayı, kimyasal silah kullanan Suriye rejimine karşı uluslararası bir soruşturma başlatılmaması ve gereken hesabın sorulmaması durumunda, BM Güvenlik Konseyi`nde söz sahibi olan ülkelerle bütün ilişki ve yardımlaşmalarımızı durdurduğumuzu açıklıyoruz.

Ayrıca Suriye topraklarındaki Özgür Suriye Ordusunu, ülkedeki bütün kuvvetlerle yardımlaşmaya ve sadece Cenabı Allah`a tevekkül etmeye ve mecusi ihtilaline karşı tek bir güç olmaya çağırıyoruz.

Uluslararası arenaya ise, bu düşmana karşı bütün gücümüz ve bütün yöntemlerle saldıracağımızı açıklıyoruz. Bu günden sonra kırmızı çizgi yoktur. Biz kimyasal maddelerin tutulduğu depoları ele geçirebilecek güçteyiz. Kimyasal silah anarşisi yaşanacağından dolayı bizi böyle bir adım atma konusunda engelliyorlardı.

Bu açıklamadan sonra, Arap ve İslam dünyasından Suriye halkının yaşadıklarıyla orantılı gereken destek gelmezse eğer, cephe yönetimlerinden ve genelkurmaydan ayrılmış hükmünde olacağız. Bu istifanın ardından Koalisyon meşruiyetini kaybedecek ve Suriye halkını temsil yetkisini yitirecektir.

Allahu ekber Allahu ekber Allahu ekber

İzzet Allah, Resulü ve müminler içindir.

Dünya Bülteni

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir