• DOLAR 32.257
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2436.493
  • ...
Türkiye-Mısır ilişkilerinde 10 yıl sonra bir ilk!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bakan Ahmed Samir Saleh, Türkiyeli yetkilerle yaptıkları buluşmaların, yeni bir çıkış noktası oluşturmasını istediklerini belirterek, "Bu şirketleri, iş adamları arasındaki karşılıklı iş birliğini daha da artırarak iki ülkenin isteklerini yerine getirerek ticaret hacminin artırılmasını diliyoruz. Bu sabah Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile görüştük. Toplantımızda iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için önümüzdeki dönemde isteklerimizi dile getirdik ve birçok önemli konuyu ele aldık. Bu iletişimin devam ettirilmesi ve aynı zamanda ticaret hacminin artırılmasını dile getirdik. Dünyadaki ekonomik durum bazı zorlukları oluşturmaktadır. Özellikle her iki tarafın da iş insanları için bu söz konusu oluyor. Bugünkü buluşmadan istifade ederek, bütün bu zorlukların bertaraf edilmesi için istekli olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Saleh, Türkiyeli vatandaşlarının Mısır'a vize almalarını kolaylaştırdıklarını belirterek, "Bu durum daha önce iş insanları için zorluklar oluşturuyordu. En büyük engellerden biriydi ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesini engelliyordu" dedi.

Saleh, geçen yıllarda Mısır ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara ulaştığını kaydederek, "Bu daha önce ulaşamadığımız bir rakamdı. Özellikle var olan ekonomik zorluklara rağmen bu gerçekleştirildi. Ancak bu iki tarafın beklentisini karşılayamadı. Daha fazla ve iyi şekilde iki ülkenin var olan imkanları kullanması gerekiyor. Ayrıca Mısır'daki 790'dan fazla Türk şirketi, yatırım gerçekleştirmekten memnun. Bu yatırımların hacmi, 2,5 milyar dolar düzeyindedir. Buna ek olarak aynı zamanda yeni yatırımlar da söz konusu oldu. 2022 yılında Türk firmalar çok başarılı oldu. Bunun başka sektörlere de yansımasını istiyoruz. Bir alanda kimyevi sanayi, gıda, mühendislik ve araba sanayii alanında bunu gerçekleştirebiliriz. Aynı zamanda Türkiye ile iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz. Türkiye ile aramızda ortak bir tarih var. Aynı zamanda her iki halkı birbirine bağlayan sıkı bağlar mevcuttur" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir