• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Tarsus İlçe Devlet Hastanesine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Tarsus'ta Devlet Hastanesi Başhekimliğini ziyaret ederek temaslarda bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sadık Emre Direk, hastane faaliyetleri ve ihtiyaçları hakkında milletvekili Dinç'e bilgi verdi.

"Acil Servis her akşam kalabalık çünkü çok fazla nüfus var"

Beraber hareket edebilmek için önce tanışmak gerektiğinin altını çizen Dinç'in "Deprem burayı da çok etkiledi mi?" sorusuna yanıt veren Başhekim Direk, "Bize 2 bin 500 küsür hasta geldi Hatay tarafından. Hasta yakınlarıyla beraber geliyor. Kiminin giysisi yok, kiminin kalacak yeri yok. Onlara yardımcı olduk. Eski hastanemizde odalarda banyo ve tuvalet yoktu. Bu açıdan tam zamanında taşındık diye düşünüyorum. Tabi eksiklikler var. 600 yataklı bir hastane burası, bir şekilde uğraşıyoruz. Burası Acil Servis'i her akşam kalabalık çünkü çok fazla nüfus var." diye konuştu.

Milletvekili Dinç'in, "Hastanenin yeterli olup olmadığı" sorusuna cevap veren Direk, "Normalde yeterlidir. 96 yoğun bakımımız var. Doluluğumuz yüzde 96-98 civarında. Servis yatak yoğunluğumuz yüzde 52-53 civarında ama Acil Servise günde 2500-3000 hasta geliyor." şeklinde konuştu.

Adana İl Başkanlığı'na yapılan saldırı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Başhekim Direk'e teşekkür eden Dinç, ibadet halinde olan insanlara saldırı yapılamayacağını, ancak saldırganın namaz sırasında hem İl Başkanı hem de İl Sekreterine vurarak kaçtığını belirtti.

Saldırganın cezaevinde olduğunu hatırlatan Dinç, şu anda deli olduğuna, psikolojik sorunları olduğuna ilişkin kamuoyuna yanıltıcı bilgilerin verildiğine dikkat çekti.

"Bir oyun oynamaya çalıştılar"

HÜDA PAR'ın son dönemlerde çok fazla hedef gösterildiğini söyleyen Dinç, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz Meclis'teyken dahi sürekli hakaretler, yalanlar ve astı astarı olmayan her türlü iftiralar atılarak hedef gösteriliyorduk. Bir oyun oynamaya çalıştılar. Yaşlı biri, 72 yaşındaki biri ve elinde bıçakla gelip saldırması bizde şu kanıyı oluşturdu: 'Onu orada öldürtmek.' Gitsin partide öldürülsün ve onun üzerine, 'Alın size HÜDA PAR'da vahşet!' Bu tür oyunlar eskiden beri bizim üzerimizde oynanmaya çalışılıyor. Tutmadı fakat bir kardeşimiz vefat etti. Az bir şey değil yani sonuçta bir babadır ve ailesi, çocukları var. Bu adama, şehit ettiği kardeşimiz aynı zamanda Umut Kervanı üzerinden kumanyalar dağıtırken yardım ediyor. İnşallah bireysel bir şeydir. Siyasi olması yükümüzü daha da ağırlaştırır ve memleket adına daha da kötü olur. Biz memlekette kaos olsun, kimse kimseyi ötekileştirsin istemiyoruz. Kimse kimseye hakaret etmesin, hatta kırmızı çizgimizdir: 'Şiddet hiçbir şekilde hak arayışı değildir.' Kim yaparsa yapsın, kim olursa olsun eğer şiddetle bir hak arayışına giriyorsa memleketimize zarar verir. Bu tür şeylerden artık yoruldu memleket. Herkes fikirlerini, düşüncelerini söyleyebilsin."

"İsteyen karma eğitime, isteyen erkek okullarına, isteyen de kız okullarına gitsin"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öneri olarak sunduğu Kız Okulları Projesi'ni destekledikleri için linç edilmek istendiklerini kaydeden Dinç, "Biz de Meclis'te, 'İsteyen karma eğitime, isteyen erkek okullarına, isteyen de kız okullarına gitsin. Bu konuda hiç kimseye bir şey dayatılmasın' dedik. Bize ne dediler biliyor musunuz? Hemen çıkıp basın açıklaması yaptılar: 'HÜDA PAR yobazdır. Nasıl kız okulu açılacak? Bunlar eski gericiliğe dönüyor. Kızlarınızı okula göndermeyin, yeter ki kız okulları açılmasın.' Aynı kişiler şunu da söylüyor: 'Kızların kızlarla evlenmesi tercihtir.' Yani onların ki tercih sayılıyor ama 'kızların kızlarla okuması yobazlık!" ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir