• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır'da zincir marketlere etiket kontrolü ve gıda denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etiket fiyatının yanı sıra son kullanma tarihi geçmiş olan ürünlerle ilgili kontroller de yapılarak ihmali bulunan işletmeler hakkında yasal işlem uygulandı.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son günlerde artan şikayetler üzerine ilçede denetimleri artırdı.

Hatboyu Caddesi’nde bulunan zincir ve büyük çaplı marketlere yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmada fiyat ve etiket kontrolü ile gıda denetimleri gerçekleştirildi. İş yerlerine giren ekipler kasaları ve reyonları sıkı denetimden geçirdi. İhmal tespit edilen alanlarla ilgili olarak tutanak tutan ekipler yasal işlem başlattı. İş yeri yöneticileri ve çalışanları uyarılarak kurallara uymaları yönünde  bilgilendirme yapıldı. Son kullanma tarihinin geçtiği tespit edilen ürünlere el koyan ekipler,temizlik ve hijyen başta olmak üzere  bir çok konuda da uyarılarda bulundu.

Zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimler hakkında bilgi veren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, aynı çalışmaların ilçenin genelinde yapılacağını açıkladı.

Vatandaşlardan gelecek tüm talep ve şikayetlerin değerlendirildiğini ifade eden Beyoğlu, "Marketlerde fiyat ve etiket kontrolü  yapıyoruz. Aynı zamanda kullanma tarihi geçmiş olan ürünlerle ilgili denetimler gerçekleştiriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın haklarını korumak. Gelen her türlü şikayetin gereğini yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ekiplerimiz, ilçemiz  genelinde sıkı bir şekilde sahada olmayı sürdürecek." diye konuştu. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir