• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Kur'an'a saygı mitingine katılan çocuklar: Kutsallarımıza saldırdıkları müddetçe Kur'an'a daha çok sarılacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları kınama amacıyla Diyarbakır'da İstasyon Meydanında "Kur'an'a Saygı Mitingi" düzenledi.

Çevre il ve ilçelerden binlerce kişinin katıldığı mitinge icabet eden çocuklar, Kur'an'a yapılan saldırılara sessiz kalınmaması, sahip çıkılmasını ve bu hususta Müslümanların birlik ve beraberlik içiresinde olmaları gerektiğine dikkat çekti. 

Muhammed Hüseyin Gülsever

Kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların namusu olduğuna vurgu yapan Muhammed Hüseyin Gülsever, "Kur'an-ı Kerim anayasamız, namusumuzdur. Hiç kimsenin Kur'an-ı Kerim'i yakmasına izin veremeyiz. Kitabımızı yakmaya kalkışanların elleri kırılır inşallah. Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmak için saygı mitingine katıldık. Allah'ın izni ve vesilesiyle hem kutsal kitabımıza sahip çıktığımızı göstereceğiz hem de düşmana korku salacağız. Şu an burada Müslümanlardan beklentim bu miting alanına öyle bir doldursunlar ki düşmana korku salsın. Bu hususta Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde olmalarıdır ki hiç kimse kutsallarımıza zarar veremesin. Birlik ve dayanışma içerisinde olmadığımız müddetçe bu tür çirkin eylemler olacaktır." şeklinde konuştu.

Muhammed Ali Haydar Pusmak

"Allah'ın izniyle bu zalimler Ebediyyen cehennemde yanacaklardır"

Kur'an'ı yakan zalimlerin çekeceği azabı resme çizip aktaran Muhammed Ali Haydar Pusmak, "Kur'an-ı Kerim'i yakan zalimleri resme aktardım. Bu çirkinliği yapmaya kalkışmalarıyla ahirette çekecekleri azabı da çizdim. Bu çizimi Kur'an-ı Kerim'i yakanlara tepkimizi göstermek için ailemle beraber çizdim. Allah'ın izniyle bu zalimler ebediyyen cehennemde yanacak, bundan sonra da rahat yüzü görmeyeceklerdir." ifadelerini aktardı.

Şevval Tekin

Kur'an'a sahip çıkmak için Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirten Şevval Tekin, "Kur'an-ı Kerim'i yakmaya kalkışanları gördüklerimizde çok şaşırdık ve sinirlendik. Kur'an-ı Kerim bütün Müslümanların kitabıdır. Kitabımıza sahip çıkmak ve yapılan saldırıyı kınamak için saygı mitingine katıldık. Bizler Müslümanlar olarak birlik içerisinde olmalı ve bu tür eylemlere daha fazla tepki göstermeliyiz." dedi.

Muhammed Ali Güneş

"Biz buraya Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmaya geldik" diyen Muhammed Ali Güneş, "Kutsal kitabımıza yapılan saldırıya tepkimizi göstermek için miting alanına akın ettik. Şu an Kur'an öğrenmeye çalışıyorum ve Kur'an'ı çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

Şeyda Ezgi

"Onlar kutsal kitabımıza saldırdığı müddetçe Kur'an'a daha çok sarılacağız"

Kutsal kitaba saldırı olduğu müddetçe Kur'an'a daha çok sarılacaklarını ifade eden Şeyda Ezgi, "Kutsal kitabımıza hakaret ve yakma eyleminde bulunanlara karşı Kur'an'a saygı mitingine katıldık. Dolayısıyla Kur'anlarımızı miting alanına getirerek sımsıkı sarıldık. Onlar kutsal kitabımıza saldırdığı müddetçe bizler Kur'an'a daha çok sarılacak, herkese de okumayı öğreteceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

Abdussamed Şeker

Abdussamed Şeker ise Kur'an'a ancak sımsıkı sarılarak ve hayata tatbik ederek sahip çıkabileceğine dikkat çekerek "Öncelikle Kur'an'a uzanan eller kırılsın. Bu süreçte gerçekten kutsallarımıza sahip çıkmalı ve bu tür mitingler, organizasyonlar yapılmalıdır. Kutsallarımıza saldıranları Allah kahr-u perişan etsin. Müslümanlar bu konuda tepkilerini daha çok göstermeli, Kur'an'a daha sıkı sarılmalı ve hayatlarına tatbik etmeleri gerekiyor. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam nasıl ki Kur'an'ı hayatına tatbik etmişse bizlerde sünnetine riayet etmeliyiz." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir