• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Darbecilerin ismi okullardan silindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yapımı tamamlanan 4 okula yeni isim verildi, iki okulda ise Kenan Evren adı Demokrasi, Orgeneral Bedrettin Demirel adı da Abdurrahim Karakoç olarak değiştirildi.



Vali Hüseyin Avni Coş, yazılı açıklamasında, tarihde "iz bırakan" kişilerin isimlerinin yeni açılan okullarda yaşatılmasını amaçladıklarını belirtti.



Bu amaçla vatana ve millete katkı sunan şahsiyetlerin isimlerini yeni açılacak okullara vermeye devam edeceklerini vurgulayan Coş, şunları kaydetti:



"İlçelerden Yüreğir`de 32 derslikli imam hatip lisesine "Türk Kaplanı" adıyla anılan Medine Müdafii Fahrettin Paşa İmam Hatip Lisesi, 28 derslikli Anadolu lisesine, Suriye, Konya ve Adana Valiliği görevlerinde bulunan Vali Ziyapaşa Anadolu Lisesi, 32 derslikli Anadolu imam hatip lisesine, Tanzimat Dönemi`nden sonra devam ettirdiği eski klasik şiirleriyle tanınan hiciv ustası Hayret Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sarıçam`da 28 derslikli ek binaya Arif Nihat Asya İlkokulu adı verilmiştir. Ayrıca Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu`nun adı, "Mihriban" türküsünün yazarı Abdurrahim Karakoç, Seyhan`daki Kenan Evren İlköğretim Okulu`nun adı da Demokrasi İlkokulu olarak değiştirilmiştir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir