• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Kentsel Dönüşüm arbedesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Kentsel Dönüşüme alınan İnönü Mahallesi'nde anlaşmaya gitmeyen kimi aileler hala evlerinde kalmaya devam ediyor. Belediyenin anlaşmaya varmadığı hak sahiplerinin suyunu kesmeye gittiği sırada arbede çıktı.


Su şebekesini kesmeye giden belediyenin iş makinesini durduran mahalleliyi sakinleştirmek için polis devreye girince, belediye ekipleri bölgeden ayrıldı. Kısa bir süre sonra bölgeye gelen belediye ekipleri tekrar suyu kesmek isteyince tansiyon yeniden yükseldi.


İş makinelerini durduran hak sahipleri kentsel yenilemenin "Zoraki yenileme" olduğunu savundu. Belediyenin kendilerini muhatap almadığını dile getiren hak sahipleri, mahkeme kararı olmamasına ve herhangi bir ödeme yapılmamasına rağmen evlerinden çıkarılmak istenmelerine sert tepki gösterdiler.


"Zorla bizi evimizden çıkarmaya çalışıyorlar"
Hak sahiplerinden Eşref Ayaz, belediyenin haklarında dava bile açmadığını belirterek, "Ne bir mahkeme kararı var nede ödeme yaptılar. Zorla bizi evimizden çıkarmaya çalışıyorlar. Evde yokken gelip çatıyı sökmeye başlamışlar. Belediye de suyu kesmeye çalışıyor" dedi.


Aylardır tinercilerle mücadele ettiklerini belirten Hâkim Burulday, belediyenin hak sahiplerini dinlemediğini söyledi.


Burulday, "Bir kuruş kira yardımı yapmadıkları gibi zorla evden çıkarmaya çalışıyorlar. Hak sahiplerine ücretlerini bile ödemediler. Belediye bize dava bile açmıyor. Şimdi gelip elektrik ve suyumuzu kesiyorlar. Buna karşı duracağız. Aylardır buralarda ne çektiğimizi Allah biliyor. Evler tinercilerin yuvasına döndü" dedi.


Projenin zoraki olduğunu söyleyen Mehmet Tunç ise, "Ben evimden çıktım ama pişmanım. Baskı altında kaldığım için çıktım" şeklinde konuştu.


Kerim Bağış ise, "Belediye Başkanı bir gün olsun gelip hak sahiplerini dinlemedi. Şimdi de zorla evlerimizden çıkarılmak isteniyoruz" şeklinde sitem etti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir